جهان بر بد‌ اندیش تنگ آوریم!

      
نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی، گفت: بحث آبخیزداری یکی از راه‌های مهم برای جلوگیری از خشکسالی است، در حوزه کشاورزی استفاده از آبیاری قطره‌ای بسیار می‌تواند به این بحث کمک کند که متاسفانه جدی نمی‌گیریم.
کد خبر: ۱۲۰۳
۱۷ دی ۱۴۰۰ | ۰۸:۴۴

به گزارش رسانه بهمن، سیدمحمدعلی آل‌هاشم امروز  در مراسم رونمایی از کتاب نظام موضوعات برنامه علمی مدیریت و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار حوزه آبریز دریاچه ارومیه ضمن تسلیت شهادت ام‌ ابیها، حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: ما در همه حوزه‌ها اگر بخواهیم موفقیت‌هایی چشمگیری را به‌دست بیاوریم، باید پشتوانه علمی و پژوهشی داشته باشیم.

وی افزود: اهالی صنعت در کار خودشان اگر می‌خواهند موفقیت‌هایی داشته باشند، باید با دانشگاه‌ها ارتباط تنگاتنگ داشته باشند.

امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری همیشه به دست‌اندرکاران اقتصادی دولت این سفارش را داشته و دارند که با دانشگاه‌ها چفت بشوند، گفت: بنده هر زمانی که برای بازدید به پارک علم و فناوری می‌روم به وجود جوانان برجسته  و دانشمندمان که در تمام حوزه‌ها موفقیت‌های چشمگیر داشته و دارند، احساس غرور می‌کنم.

وی ادامه داد: اما به نظر می‌رسد حمایت لازم از این‌ها نمی‌شود، باید از این شرکت‌های دانش بنیان و جوانانی که در حوزه علم و فناوری موفقیت‌هایی به‌دست می‌آورند، حمایت بیشتری کنید.

آل‌هاشم تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی موفقیت‌های بسیاری توسط دانشمندان به‌دست آمده است، مقام معظم رهبری اعتقاد بسیاری به ارتباط صنعت با دانشگاه دارند حتی در نیروهای مسلح نیز در سایه ارتباط با حوزه‌های دانشگاهی است که حرف اول را می‌زنیم.

وی با بیان اینکه مسأله آب و خشکسالی که وجود دارد مربوط به کشور ما نیست، بلکه  جهان به خشکسالی مبتلا شده است و ما نیز اسراف زیاد داریم، تصریح کرد: بحث آبخیزداری یکی از راه‌های مهم  برای جلوگیری از خشکسالی است، در حوزه کشاورزی استفاده از آبیاری قطره‌ای بسیار می‌تواند به این بحث کمک کند که متاسفانه جدی نمی‌گیریم.

نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: در مسأله دریاچه ارومیه هم، همین کار علمی شما خیلی ارزش دارد در صورتی که این نتیجه چندین ساله شما در اختیار کسانی که مسوولیت اجرایی این کار را دارند، قرار داده شود تا از آن استفاده کنند، قطعا تاثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: متاسفانه اکثر رساله‌ها و پایان‌نامه‌های ما در آرشیو مرکز یا دبیرخانه‌ها خاک می‌خورند و استفاده نمی‌شود، اینکه شما این همه دانشجویان را در مقاطع مختلف به بحث محیط زیست سوق دادید خیلی ارزشمند است اما باید از این‌ها استفاده شود.

آل‌هاشم متذکر شد: اینکه  چالش‌ها را احصا کردید، ارزشمند است اما باید این مسأله در نشست‌های هم‌اندیشی با مسوولان دست‌اندرکار بررسی شود همچنین انتظار داریم کارگاه‌های آشنایی با مراکز تحقیقاتی و کارآفرینی و نوآوری در مراکز تحقیقاتی قوت بگیرد و کسانی که در امر محیط زیست فعالیت می‌کنند از آن استفاده کنند. 

امام جمعه تبریز افزود: راهکار دیگر اینکه باید از ظرفیت عظیم پژوهش‌ها و نتایج علمی دانشمندان و دانشگاهیان  و حتی تشکل‌های مردم‌نهاد استفاده شود.

عزیز جوانپور، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گفت: اینکه حوزه آبریز دریاچه ارومیه جزو مسائل و مشکلات مهم استان بوده و از تاکیدات شما نیز است، از این‌رو مرکز تحقیقات حوزه آبریز دریاچه ارومیه در واحد تبریز شکل گرفت و ماموریت ویژه داده شد تا چالش‌های دریاچه ارومیه در قالب برنامه علمی احصا شود.

وی خاطرنشان کرد: در این رابطه ۴۱ چالش با  ۳ هزار و ۲۰۰ زمینه پژوهشی ایجاد شده و سامانه پژوهش‌یار دانشگاه بارگذاری شده است همچنین ۱۵ هزار پایان‌نامه توسط دانشجویان ارائه‌ شده تا موضوع حوزه آبریز دریاچه ارومیه بررسی علمی شود. 

منبع: فارس
نظرات بینندگان
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب‌سایت منتشر خواهد شد
* متن پیام:
نام و نام خانوادگی:
ایمیل: