به گزارش رسانه بهمن به نقل از عصر ایران، یک نهاد ناظر بر حریم خصوصی شهروندان در فرانسه موسوم به کمیسیون ملی فناوری اطلاعات و آزادیها، دو شرکتهای آمریکایی گوگل و متا (فیسبوک سابق) را به دلیل پیچیده کرده فرایند عبور از کوکیها برای کاربران اینترنت جریمه کرد.
به گزارش یورونیوز، جریمه های سنگینی که نهاد یاد شده علیه دو غول بزرگ فناوری اطلاعات و ارتباطات جهان تعیین کردهاند به ترتیب ۱۵۰ و ۶۰ میلیون یورو برای گوگل و فیسبوک عنوان شده است.
دیدهبان حریم خصوصی دادهها در فرانسه در واقع این جریمه را برای موانعی که دو شرکت یاد شده جهت سختتر کردن انصراف از ردیابی آنلاین اطلاعات و علائق شخصی کاربران رقم زده، وضع کردهاند.
کوکیها فایلهای متنی بسیار کم حجم هستند که از سمت وب سایتهای مورد بازدید توسط کابران ارسال و در مرورگر رایانه یا گوشیها ذخیره می شود.
سایت بازدید شده بواسطه اطلاعاتی نظیر مشخصات ورود به سایت و تنظیمات سفارش شدهی کاربر که از طریق کوکیها در مرورگرهای کاربران ذخیره می شود اقدام به شناسایی و ارائه خدمات اختصاصی بویژه در زمینه تبلیغات به کابران میکند.
دادههای کوچک جمعآوری شده از طریق کوکیها که به صورت فایلهای متنی ذخیره میشوند به شرکتها اجازه میدهد که تبلیغات را شخصی سازی کنند.
این قانون وبسایتها را ملزم میکند که پیش از ذخیره کوکی در رایانهها و گوشیهای افراد رضایت مستقیم آنها را دریافت کنند.
کمیسیون ملی فناوری اطلاعات و آزادیها در فرانسه سال ۲۰۲۰ ضمن تقویت مقرارت مرتبط با کسب رضایت کاربران برای ذخیره کوکیها، وبسایتهای فعال در این کشور را ملزم کرده بود تا موارد امتناع کاربران از پذیرش کوکیها را دست کم به مدت شش ماه ثبت کنند.
شرکت دارنده بزرگترین موتور جستجوگر اینترنتی همچنین ژوئیه سال ۲۰۲۱ به دلیل کوتاهی در پرداخت غرامت به سازمانهای تولید محتوی رسانهای پس از استفاده از تولیدات آنها در نتایج جستجوهای آنلاین، از سوی فرانسه به میزان ۵۰۰ میلیون یورو جریمه شده بود.