به گزارش رسانه بهمن به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمود عباس زاده مشکینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره دلیل مستقر شدن ۳ دیپلمات ایرانی در جده گفت: سیاست ما در دوره اخیر تقویت ارتباط با همسایگان مخصوصا تقویت روابط با همسایگان تاثیرگذار منطقه است که عربستان سعودی از جمله این کشورهای تاثیر گذار است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دوم دی ماه ۱۴۰۰ در یک نشست خبری با "فواد حسین "وزیر خارجه عراق در تهران گفت عربستان سعودی با صدور ویزا برای سه تن از دیپلماتهای ایران به عنوان دیپلماتهای مستقر در سازمان کنفرانس اسلامی در جده موافقت کرده و ویزای این دیپلمات های دریافت شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی معتقد است رفتارهای این کشور از ابتدای شروع انقلاب اسلامی ماهیت ضد ارتباطی داشته، ولی با توجه به قدرتمند بودن ایران و اینکه هیچ مناسباتی در منطقه بدون ایران شکل نمیگیرد، انتظار میرفت با این کشورها رابطهها را تقویت کنیم. اگر کشورهای مهم منطقه در کنار هم باشند آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاورمیانه به عنوان حیاط خلوت نگاه نمیکنند، به همین دلیل پیوسته به دنبال تقویت روابط با کشورهای همسایه هستیم و از ابتدای شروع به کار دولتی سیزدهم در حال پیگیری برداشته شدن موانع برای برقراری رابطه با این کشورها هستیم.
به گفته این نماینده مجلس، برای برقراری ارتباط با عربستان گذرنامه برای ۳ دیپلمات ما صادر و آنها در جده حضور پیدا کردند تا نمایندگی ایران در سازمان همکاری اسلامی و سفارت خانه فعال شود.
سازمان همکاری اسلامی، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است که ۵۷ کشور از قارههای مختلف درآن عضویت دارند و در سال ۶۴ با تصویب هیات وزیران، نمایندگی دائم ایران در سازمان کنفرانس اسلامی در جده ایجاد شد. ️فعالیت دفتر نمایندگی ایران در جده در سال ۱۳۹۴ و در پی قطع روابط ایران و عربستان بعد از حمله عدهای به سفارت این کشور در تهران و کنسولگری آن در مشهد تعطیل شد. در چند ماه اخیر با اعلام سیاست حسن همجواری ایران با کشورهای همسایه و همجوار از سوی دولت سیزدهم مذاکرات با عربستان برای برقراری رابطه شروع شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: ایران با عربستان هیچ مشکلی ندارد، ولی معمولا عربستان هر وقت احساس میکند مشکلاتش با آمدن به سمت ایران حل میشود به ما نزدیک میشود، ولی رفتارهای متناضی هم از خود بروز میدهد، اما در حال حاضر تمایل عربستان به برقراری رابطه است.