به گزارش رسانه بهمن، به نقل از فارس، بی بند و باری در پوشش و شرایط کنونی حجاب در کشور یکی از دغدغه های مهم مردم است. پویش های متعددی را با موضوع رسیدگی به وضعیت حجاب در سطح شهر، مراکز تفریحی، وسایل نقلیه و ادارات و... فارس من ثبت شده و مخاطبان در آن از مسئولین خواستار اصلاح شرایط کنونی کشور با توجه به قانون حجاب و عفاف شدند. در پی این مطالبه مردمی با حجت الاسلام «سید علی خان محمدی» سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به گفتگو پرداخته ایم.
حجت الاسلام خان محمدی در ابتدا در پاسخ به این مطالبه مردم که چرا با وجود مصوبه حجاب و عفاف٬ شرایط پوشش جامعه دچار ناهنجاری است میگوید: اجرایی کردن قانون حجاب و عفاف و ایجاد ضمانت اجرایی برای آن، نیازمند یک متولی است. متاسفانه در حال حاضر چندین دستگاه متولی این امر است و هیچ کدام از دستگاه ها عهده دار مسئولیت های خودشان نیستند و در این بین، اقداماتی که باید صورت بگیرد پاس کاری می شود. از سوی دیگر گزارش هایی که از طرف دستگاه ها ارائه می شود. گزارش های معمولی و ساده ای است که مشکل حجاب و عفاف را حل نخواهد کرد مثل برگزاری همایش و برپایی نمایشگاههای مختلف در این زمینه.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصلاح وضعیت حجاب را نیازمند یک متولی واحد میداند و بیان میکند: اصلاح وضعیت حجاب و پاسخ به این مطالبه مردم زمانی صورت میگیرد که مسئولین یک مجموعه واحد را متولی قانون حجاب و عفاف قرار دهند. این مطالبه را بایدرسانه ها از مسئولین داشته باشند تا مشکل کم کاری در این حوزه برطرف شود و دستگاهها بهانه ای برای واگذاری مسئولیت شان به یکدیگر نداشته باشند.
بدحجابی دستاورد آموزش های دشمن در شبکههای ماهواره ای!
حجت الاسلام خان محمدی ضمن بیان اینکه قانون حجاب و عفاف نیازمند متولیان آگاه و دلسوز است میگوید: متولیان قانون عفاف و حجاب باید باور داشته باشند که شرایط امروز حجاب فقط یک بی توجهی به این امر از سوی بانوان و دختران کشور مان نیست بلکه یک طرح جدی در حوزه تخریب عفاف و حجاب از سوی دشمن است. سرویس های اطلاعاتی دشمن به صورت سامان دهی شده هم در منطقه و هم خارج از منطقه در حال پیاده سازی طرح شان از طریق عناصر و ابزارهایی هستند که در اختیار دارند. جریان تخریب حجاب از سال ۱۳۱۴ و از دوره رضاخان تا به اکنون از سوی دشمن در کشور ما در حال اجرا و پیگیری است.
وی ادامه میدهد: یکی از مشکلات جدی ای که در حوزه عفاف و حجاب وجود دارد سیاسی کردن موضوع عفاف و حجاب است.امروزه دشمن از این ابزار برای مقابله با نظام و اسلام استفاده می کند و بخش زیادی از برنامه های دشمن پرداختن به حوزه عفاف و حجاب است. در همین راستا طرح و برنامه هایی برای مقابله با حجاب در شبکه های ماهوارهای و فضای مجازی در اختیار مردم قرار میدهند و مردم را در زمینه کشف حجاب و بد حجابی آموزش میدهند.
خان محمدی بیان میکند:روشنگری پشت پرده شرایط کنونی حجاب و عفاف به عهده صدا و سیما است. صدا و سیما باید با تهیه فیلم و مستند به مردم نشان دهد که چه اقدامات جدی ای از سوی دشمن در این حوزه انجام شده اما متاسفانه صدا و سیما با تولیداتش به نوعی ترویج گر ناهنجاری ها و اشرافیگری در جامعه است.
طرح جامع ستاد امر به معروف و نهی از منکر در راستای اصلاح وضعیت حجاب
حجت الاسلام خان محمدی در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس که ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای اصلاح شرایط حجاب چه اقداماتی انجام داده میگوید: ستاد امر به معروف و نهی از منکر آمادگی خود را در راستای اجرایی شدن قانون حجاب و عفاف بارها اعلام کرده است. در همین راستا طرح جامعی را آماده کرده ایم که خود ستاد متولی این طرح است و قرار است آن را پیش ببرد. امیدواریم بتوانیم این طرح را با تکیه بر نیروی مردمی و بدون ایجاد تنش بر اساس قوانین شرع و قوانین حجاب اجرایی کنیم.
وی در ادامه بیان میکند: اجرایی شدن این طرح می تواند باعث سامان دهی و سازمان دهی در حوزه عفاف و حجاب شود و بی سامانی و بی متولی بودن این حوزه را رفع کند تا پاسخگویی ها به شکل صحیح صورت گیرد و شرایط عمومی حجاب اصلاح شود. در حال حاضر هیچ نظارتی در حوزه عفاف و حجاب نیست. نهایتا کشف حجاب به عنوان جرم مشهود به حساب میآید و ناجا اجازه ورود پیدا میکند و فرد را جریمه میکند. دولت قبلی حتی در مسئله کشف حجاب نیز اختیارات ناجا را گرفته بود. یعنی کشف حجاب در ماشین و مغازه و اماکن را مشکل نمیدانست و در صورتی به ناجا اجازه ورود داده بود که کشف حجاب در ملا عام صورت بگیرد.
اصلاح حجاب در حوزه اصناف، اماکن، دستگاه های اجرایی و وسایل نقلیه
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس که طرح ستاد در چه حوزه هایی اجرایی میشود بیان میکند: طرح ستاد در راستای اجرایی کردن قانون حجاب و عفاف در حوزه اشخاص٬ اماکن و اصناف٬ دستگاه های اجرایی و وسایل نقلیه است.
وی در ادامه میگوید: ما در رابطه با اجرایی شدن این طرح در وسایل نقلیه با ناجا جلساتی داشتیم.پیشنهاد ستاد این است که در مواقع کشف حجاب در خودرو دیگر نیازی به توقیف ماشین و تعهد کتبی نباشد ،حتی پیامکی که ازطرف ناجا برای راننده متخلف ارسال می شود دارای خلاء جدی است.
خان محمدی در رابطه با اصلاح وضعیت پوشش و لباس های موجود در بازار بیان میکند: درخصوص حوزه اصناف٬ گفتوگو هایی با رئیس اتاق اصناف صورت گرفته. ستاد در این جلسات تاکید داشته که باید نظارت جدی بر پوشاک و تولید و عرضه آن بشود. همچنین ستاد از رئیس اتاق اصناف در خواست کرده که عرضه پوشاک نامتعارف در بازارها متوقف شود.
وی در ادامه میگوید: یکی دیگر از اقدامات ستاد در پاسخ به مطالبه دردمندانه آحاد مردم در رابطه با وضعیت حجاب و عفاف٬ عملیاتی کردن شعار گشت ارشاد مسئولین در حوزه مطالبه از مسئولین و دستگاه های اجرایی است. ستاد امر به معروف و نهی از منکر به وسیله شوراهای امر به معروف که در دستگاه ها دارد این موضوع را پیگیری می کند که کارمندان دستگاه های اجرایی تابع قوانین حجاب و عفاف باشد. در طرح ستاد به جای اینکه کارمند به دلیل بدحجابی جریمه شود دستگاه اجرایی جریمه خواهد شد. این باعث میشود که مدیر دستگاه نسبت به موضوع حجاب دغدغهمند شود.
کلید طرح اصلاح حجاب قبل از پایان 1400
حجت الاسلام خان محمدی در پاسخ به این سوال که طرح ستاد امر به معروف چه زمانی اجرایی می شود میگوید: طرح به کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه داده شده همچنین قرار است در جلسه شورای اصلی ستاد امر به معروف و نهی از منکر که با حضور وزرای کشور،اطلاعات، آموزش و پرورش،ارشاد، علوم وصمت برگزار میشود مطرح شود و مصوبه ای برا اجرایی شدن آن دریافت کنیم. تلاش میکنیم قبل از پایان سال 1400 کلید اجرایی شدن این طرح را بزنیم.
انتهای پیام/