اعتراف کمیته رسمی اسرائیل به شکست مقابل حزبالله در هر جنگی
این نگرانیها در هیچ دورهای از بین نرفته و همچنان در میان سران رژیم اشغالگر صهیونیستی وجود دارد. اما آنچه که این نگرانی را تقویت میکند گزارش «وینوگراد» (وینوگراد نام کمیته تحقیق داخلی و مستقل رژیم اسرائیل است که در 17 سپتامبر 2006 برای بررسی عملکرد سران سیاسی و نظامیان این رژیم در جریان جنگ جولای 2006 در تلآویو تشکیل شد) است که شکست اسرائیل در جنگ جولای 2006 را به رسمیت شناخته و به قدرت امنیتی و نظامی حزب الله اعتراف و اعلام کرد، اسرائیل در این جنگ شکست خورد و در هرگونه رویارویی نظامی آینده مقابل حزبالله نیز شکست خواهد خورد.
اما نگرانی کنونی صهیونیستها بیشتر ناشی از موفقیت حزبالله در تغییر موازنه قوا و انجام حملات تاثیر گذاری است که مواضع استراتژیک رژیم صهیونیستی را در هر گونه تقابل آینده مورد هدف قرار میدهد. آنچه که اسرائیل را بیشتر نگران میکند این است که با وجود در اختیار داشتن همه تسلیحات و تجهیزات هوایی پیچیدهای که عمده آنها را از آمریکا دریافت میکند، دیگر از امتیازی به عنوان برتری هوایی برخوردار نیست و حزب الله به عنوان یک گروه مقاومت اسلامی در لبنان توانسته این برتری صهیونیستها را به چالش بکشد.
استراتژی حزب الله از زمان تاسیس آن در سال 1984 مبتنی بر تعهد به محافظت از مردم و حاکمیت لبنان و آزادسازی این کشور از شر اشغالگران بوده است؛ همانطور که در سال 2000 اشغالگران صهیونیست را از جنوب لبنان بیرون کرد و در سال 2006 نیز شکست سنگینی به این رژیم وارد آورد.
پهپادهای مقاومت لبنان؛ کابوس تازه اشغالگران
در این میان پروژه موشکهای دقیق حزبالله که از یک دهه گذشته تاکنون تبدیل به بزرگترین کابوس رژیم صهیونیستی شده است، در راستای همین استراتژی مقاومت لبنان اجرا میشود و تلاش این جنبش برای تقویت زرادخانه موشکی خود یک واکنش طبیعی به توطئه رژیم صهیونیستی و آمریکاست که اگر هر زمانی عرصه را باز ببینند از تجاوز مجدد علیه لبنان هیچ ابایی ندارند.
اما علاوه بر موشکهای دقیق، پیشرفت چشمگیر حزبالله در زمینه پهپادی نیز مسئلهای است که تاثیر بالایی در قواعد درگیری در جنگ احتمالی آینده خواهد داشت و یکی از مهمترین سلاحهای حزب الله در تقابل با اشغالگران محسوب میشود.
در همین زمینه اضطراب و نگرانی محافل نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی به دلیل پیشرفت چشمگیر حزب الله در زمینه پهپادی و استفاده از پهپادها به طور پیوسته افزایش یافته است. به ویژه اینکه مقاومت لبنان در تلاش برای تقویت ناوگان پهپادهای خود است.
محافل صهیونیستی ابراز نگرانی میکنند که حزب الله لبنان مواضعی را در اراضی اشغالی در نظر گرفته و در هرگونه درگیری احتمالی در مرحله آینده، علاوه بر موشکهای دقیق، از پهپادهای خود برای هدف قرار دادن این مواضع استفاده خواهد کرد.
این محافل تاکید کردند که پهپادهای حزب الله از مهمترین سلاحها در جنگ آینده خواهند بود و ممکن است که اوضاع را میان حزبالله و اسرائیل شعله ور کند.
در سایه گزارشهایی که اخیراً در مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی «آلما» درباره توانمندی پهپادی حزب الله منتشر شده، رژیم اسرائیل معتقد است که با توجه به افزایش شمار پهپادهایی که توسط حزبالله به پرواز در میآیند رویارویی آینده با حزب الله برای بسیاری نگران کننده شده است. مرکز مطالعاتی آلما در دسامبر 2021 با انتشار گزارشی اعلام کرد، حزبالله در راستای تقویت ناوگان پهپادی خود تلاش میکند و شمار پهپادهای آن تاکنون به 2 هزار فروند میرسد که اغلب آنها توسط خود حزبالله ساخته شدهاند. این در حالی است که حزب الله در سال 2013 تنها 200 پهپاد در اختیار داشت.
در این گزارش صهیونیستی آمده است، حزب الله لبنان علاوه بر در اختیار داشتن دهها پهپاد غیر نظامی که از آنها برای فیلمبرداری استفاده میکند موفق به ساخت مدلهای مختلفی از پهپادها شده که قادر به حمل و پرتاب بمبهای انفجاری هستند.
رسانه صهیونیستی «نتسیف» نیز در گزارشی با اشاره به خطری که این رژیم را از سوی جبهه شمالی آن تهدید میکند، اعلام کرد: «اسرائیل نگران پهپادهایی است که حزبالله در اختیار دارد و خطری واقعی برای اسرائیل است به ویژه که حزبالله پهپادهای شناسایی در نزدیکی ما مستقر کرده است. حزبالله لبنان پهپادهایی را با هدف جمعآوری اطلاعات درباره اسرائیل به پرواز درآورده است. حزبالله قصد دارد که سامانههای دفاع هوایی اسرائیل را با پهپاد در صورت بروز جنگ آتی میان طرفین هدف قرار دهد تا توان تلآویو برای مقابله با موشک باران حزب الله را درهم بشکند».
در همین راستا «عاموس هرئیل» کارشناس امور نظامی رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری هآرتص به نقل از مقامات ارشد امنیتی و نظامی تلآویو گزارش داد: از این پهپادهای حزبالله در وهله نخست برای جمعآوری دادههای اطلاعاتی و همچنین انجام عملیات نظامی که نیاز به دقت بالا دارد و در درگیریهای روزانه میان حزب الله و ارتش اسرائیل در جنگ آینده انجام خواهد شد، استفاده میشود.
از طرف دیگر نهادهای امنیتی ارشد رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه هآرتص توضیح دادند که حزب الله از طریق این پهپادها همزمان بر فعالیت ارتش اسرائیل در مرز با لبنان نظارت میکند و این پهپادها از مهمترین سلاحهایی خواهند بود که در جنگ بعدی میان حزب الله و اسرائیل مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
حزب الله هر حمله اسرائیل را با آتش پاسخ خواهد داد
همانطور که گفته شد، ترس صهیونیستها تنها به توان پهپادی حزبالله خلاصه نمیشود و موشکهای نقطه زن حزب الله هم مدتهاست که خواب را از چشمان صهیونیستها ربوده است. «آلن بن دیوید» تحلیلگر و مفسر مسائل نظامی رژیم صهیونیستی در مقاله خود در روزنامه صهیونیستی «معاریو» نوشت: حزب الله لبنان تاکنون موفق شده است که موشکهای نقطه زن میان برد و دور برد را انبار کند. حزبالله به هرگونه حمله اسرائیل به خاک لبنان با آتش پاسخ خواهد داد.
وی گفت: ارتش اسرائیل تهدید موشکهای نقطه زن در لبنان علیه اسرائیل را راهبردی میداند و قدرت این موشکها میتواند سامانههای راهبردی اسرائیل را فلج کند. حزبالله با این موشکها میتواند پایگاه «هکریا» در تلآویو را هدف قرار دهد که مقر دستگاه اطلاعات و ستاد مشترک ارتش در آنجا قرار دارد.
از طرف دیگر «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان چندی قبل، تاکید کرد: تعداد موشکهای نقطه زن مقاومت دو برابر سال قبل شده است و هر هدفی در امتداد مساحت فلسطین اشغالی را که بخواهیم، میتوانیم با دقت هدف قرار دهیم. در هر جنگ آتی، جبهه داخلی اسرائیل، با آنچه این رژیم قبلا ندیده، مواجه خواهد شد. مقاومت هرگز معادلهای را که ترسیم کرده، کنار نخواهد گذاشت.
پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی شامل ناکارآمدی نیروی زمینی این رژیم و محموله آمونیاک موجود در حیفا است که مقاومت لبنان قادر است با موشکهای نقطه زن خود آن را هدف قرار دهد. ساکنان حیفا از حمله ویرانگر به انبارهای آمونیاک در این منطقه که حاوی بیش از 15 هزار تن گاز هستند و انفجار آنها مرگ هزاران تن از ساکنان حیفا را رقم میزند، به شدت هراس دارند.
به طور کلی تحولات اخیر منطقه و به ویژه افزایش انسجام و هماهنگی محور مقاومت معادلات جدیدی را به رژیم صهیونیستی و متحدان آن تحمیل کرده است که عملاً امکان پیروزی تل آویو در هر جنگی را غیرممکن میسازد. همچنین شاخصها نشان میدهد که وقوع هرگونه درگیری میان یکی از طرفهای مقاومت با رژیم صهیونیستی به مفهوم شروع جنگی منطقهای خواهد بود. در صورتی که رژیم صهیونیستی قصد حمله به لبنان را داشته باشد، حزب الله ساکت نخواهد ماند و خود صهیونیستها هم به ناکارآمدی گزینه نظامی مقابل حزب الله واقف هستند.
پرواضح است که حزبالله با در اختیار داشتن چنین قابلیتهایی در زمینه موشکی و پهپادی با توجه به شرایط امنیتی و میدانی و تحولات جبهه شمالی اراضی اشغالی قادر خواهد بود قدرت بازدارندگی و قاطعیت خود را روی زمین به دشمن تحمیل کند.