به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن به نقل از رویترز، موسسه گامالیا روسیه که همان سازنده واکسن اسپوتنیک است با همکاری موسسه ملی اسپالانزانی ایتالیا در یک تحقیق مقدماتی نمونه خون افراد واکسینه با اسپوتنیک وی و سایر واکسنها را مقایسه کردند. محققان در این مطالعه که نتایج آن هنوز به همتاداوری نرسیده، 51 نفر با واکسن اسپوتنیک وی و 17 نفر با واکسن فایزر را بررسی کردند.
پژوهشگران میگویند نمونههایی که سه تا شش ماه پس از تزریق دوز دوم واکسن گردآوری شده، نشان میدهند که سطح آنتیبادی افراد واکسینه با اسپوتنیک در برابر سویه امیکرون بیشتر از افراد واکسینه با فایزر بوده است. با این حال، تحقیق حاضر میگوید نیاز به دوز تقویتی بر همگان روشن است.
طبق نتایج این تحقیق، آنتیبادی خنثیکننده سویه امیکرون در 74.2 درصد از افراد واکسینه با اسپوتنیک وی پیدا شد، اما این رقم برای افراد واکسینه با فایزر 56.9 درصد بود. موسسه گامالیا پیشتر در تحقیق مقدماتی دیگری نشان داده بود که دوز تقویتی واکسن اسپوتنیک لایت مقاومت بسیار بالایی در برابر گونه امیکرون ایجاد میکند.
رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه (RDIF) میگوید: «همکاری پلتفرمهای مختلف کلیدی است. در شرایطی که چالش ترکیب گونههای دلتا و امیکرون به وجود آمده، تقویت واکسنها با اسپوتنیک لایت به افزایش ضریب اثر سایر واکسنها کمک میکند.»
ظهور گونه امیکرون شمار مبتلایان به کرونا را در بسیاری از کشورهای جهان از جمله در غرب اروپا و ایالات متحده افزایش داده است. ولی شیوع این گونه با تاخیر در روسیه آغاز شد. این کشور هفته گذشته اعلام کرد که آمار مبتلایان جدید ویروس کرونا در یک روز به 38,850 نفر رسیده است. با این حال، مقامات روسیه میگویند آمار رسمی مبتلایان امیکرون بیش از 1600 نفر است