تیم ملی فوتبال مصر از مرحله نیمه نهایی رقابت های جام ملتهای افریقا موفق شد کامرون میزبان را شکست داده و به مرحله نهایی این رقابت ها راه پیدا کند. معجزه مصری به عنوان موفق ترین تیم حاضر در این رقابت ها در حالی رقم خورد که این تیم کار را با شکست از نیجریه آغاز کرد و سپس با 2 پیروزی مقابل گینه بیسائو و سودان به عنوان تیم دوم پس از نیجریه 9 امتیازی به مرحله حذفی رسید. در این مرحله تازه کار سخت شاگردان کی روش آغاز شده و این تیم به نوعی به تونل وحشت رسید.
با این حال کی روش که نشان داده در هر تیمی به خوبی از پس کار برآمده و از لحاظ روحی و روانی به طرز مطلوبی می تواند روی بازیکنانش احاطه داشته باشد یک بار دیگر با فرمول جادویی خود کاری کرد کارستان و با سخت ترین قرعه ممکن تیمش را تا فینال رقابت ها رهنمون ساخت؛ همراه با صلاح، زیزو، ترزگه و بقیه مصری ها.
مصر در مرحله یک هشتم ابتدا ساحل عاج را در ضربات پنالتی از پیش رو برداشت، سپس مراکش را در 120 دقیقه شکست داد تا کی روش نشان بدهد در هر تیمی که هست، مراکش خوراکش است و می تواند تحت هر شرایطی از پس این تیم بربیاید.
در ادامه کی روش و شاگردانش به میزبان برخوردند. برای مردم کامرون قهرمانی در این رقابتها از نان شب هم واجب تر بود اما در نهایت این دیدار را هم در حالی با برتری به پایان رساند که اکثر کارشناسان بر این گمان بودند که با توجه به 2 بازی سنگین قبلی که به وقت اضافه هم کشید، فراعنه در دیدار نیمه نهایی از لحاظ بدنی کم آوردند و کامرون به راحتی میتواند مصر را شکست بدهد و راهی فینال شود اما باز هم مصر معادلات را به هم زد و موفق شد در یک دیدار ماراتن گونه دیگر در ضربات پنالتی کامرون را در مقابل دیدگان مردمش در ورزشگاه اولمبه شکست دهد و به فینال برسد.
اما در دیدار نیمه نهایی چه گذشت؟ در این دیدار محمد صلاح و یارانش در حالی به مصاف میزبان رفتند که کامرون نیز با شکست دادن کومورِ شگفتی ساز و گامبیا به این مرحله رسیده بود. در این دیدار اما کامرون از هر لحاظ سرتر نشان داد و حتی میتوانست در همان 90 دقیقه دخل مصر را بیاورد. مصریها هم روی یکی دو موقعیت بسیار ایدهآل فرصت پیروزی در 90 دقیقه را داشتند اما محمد صلاح با عملکردی آماتور، این فرصت را از مصریها گرفت.
در ادامه و در وقتهای اضافه هم دو تیم دست به عصا بازی کردند تا کار به ضربات پنالتی بکشد. در مصاف پنالتیها محمد ابو جبل ملقب به گاباسکی، دروازهبان 32 ساله الزمالک مصر یک بار دیگر ناجی تیمش شد تا حتی کار به ضربه پنالتی پنجم که قرار بود محمد صلاح بزند هم نرسد.
قبل از این دیدار ساموئل اتوئو، رییس فدراسیون فوتبال کامرون، در اظهار نظری جنجالی درخصوص دیدار با مصر گفته بود که دیدار با مصر یک جنگ واقعی است و همین اظهار نظر باعث شد تا کیروش موضعگیری تندی داشته باشد و بگوید: فوتبال نمی تواند جنگ باشد. جنگ واقعی حمایت از هوادارانی است که جلو ورزشگاه کشته شدند». کیروش با این کنایه به کشته شدن 8 نفر در دیدار کامرون مقابل کومور از مرحله یک هشتم نهایی و وضعیت میزبانی اشاره کرد.
اما انتقادات کی روش به همین جا ختم نشده و او شب گذشته بعد از بازی نیز گلایه های تند و تیزی را نسبت به عوامل برگزاری بازی، داور دیدار نیمه نهایی و میزبان رقابتها دوباره مطرح کرد: «متاسفم از کنفدراسیون فوتبال آفریقا که برای چنین بازی سطح بالایی چنین داوری را برای قضاوت انتخاب کرده است. داور بدون تجربه و بدون سطح که فقط برای نشان دادن خودش قضاوت میکند. داور وقتی در رختکن بودیم برای ترساندن بازیکن آمد. تصمیمات او علیه مصر بود. کاف به مصر احترام نگذاشت. زمان بندیبازیها و کیفیت زمین و انتخاب داوران همه علیه مصر بود.» کیروش قبلا در ایران و کلمبیا هم سابقه چنین اعتراضات وحشتناکی نسبت به عوامل مسابقه را در کارنامهاش داشت تا یک بار دیگر نشان بدهد با این حربه بلد است کارش را پیش ببرد.
در پایان این دیدار سایت «الکوره» در گزارشی به نحوه صعود مصر به فینال پرداخت و نوشت: «کارلوس کی روش در این بازی مثل همیشه با سیستم 4-3-3 بازی کرد اما نکته اصلی این بود که مرد پرتغالی با سیستم کاملا تدافعی اسحله شیرهای آفریقا را خنثی کرد.»
در بازی نیمهنهایی کیروش در 3 دقیقه پایانی بازی به دلیل اعتراض شدید به داور دوبار پیاپی کارت زرد گرفت تا از زمین اخراج شود و بازی فینال را احتمالا از دست بدهد. این در حالی است که امروز فدراسیون مصر بعد از این بازی به حکم اخراج سرمربی اعتراض کرد و خواهان لغو محرومیت این مربی پرتغالی در فینال جام ملت های آفریقا شد. همچنین مصریها خواهان به تعویق افتادن یک روزه بازی فینال مقابل سنگال شدند، چون رقیب یک روز استراحت بیشتری داشته است.
دیدار فینال جام ملتهای آفریقا طبق برنامه قبلی قرار است یکشنبه میان تیم ملی مصر و سنگال برگزار شود.
کیروش در یک دهه اخیر در رقابتهای قارهای در آسیا و آمریکا به توفیقی دست پیدا نکرده بود. او که اصالتاً موزامبیکی است نشان داد قاره خود را بهتر از هر جای دیگری میشناسد و امیدوار است با قهرمانی در جام به این گزاره جامه عمل بپوشاند.