جهان بر بد‌ اندیش تنگ آوریم!

      
به بهانه بازی خوب الهلال برابر چلسی در جام باشگاه‌های جهان
هرچند الهلال در دیدار رده بندی با چهار گل مغلوب الاهلی مصر شد، اما این نتیجه ارزش بازی قابل قبول این تیم برابر چلسی، قهرمان اروپا و جام باشگاه‌های جهان را زیر سئوال نمی‌برد.
کد خبر: ۴۶۰۲
۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۹:۳۵

رسانه تحلیلی تصیری بهمن، گروه ورزش: مسابقات جام باشگاه های جهان دیشب با قهرمانی چلسی به پایان رسید. تورنمنتی که با شرکت قهرمانان قاره های مختلف در کنار الجزیره امارات به عنوان نماینده میزبان برگزار شد. از قاره‌ی آسیا اما، تیم قدرتمند الهلال در این رقابت ها حضور داشت. هرچند الهلال در دیدار رده بندی با چهار گل مغلوب الاهلی مصر شد، اما این نتیجه نه ارزش بازی قابل قبول این تیم برابر چلسی، قهرمان اروپا و جام باشگاه‌های جهان را زیر سئوال می برد، نه کار اصولی این باشگاه در سالیان گذشته را. به همین بهانه نگاهی داریم به روند موفقیت های اخیر الهلال در سطوح مختلف.


رنسانس مالی از سال 2016
در حالی که الهلال پنج فصل متوالی موفق به قهرمانی در لیگ عربستان نشده بود و زیر سایه الاهلی و النصر قرار گرفته بود، با تغییراتی مدیریتی و افزایش بودجه‌ی این تیم، انقلابی در این تیم متمول سعودی به وقوع پیوست که ثمرات آن در ادامه کاملا مشاهده شد.

به خدمت گرفتن بازیکنان گران قیمت و عقد قراردادهای مالی جدید با اسپانسرهای مختلف، ابزار کار این تیم را فراهم کرد تا الهلال مجددا آقای فوتبال عربستان شود. آنها با خرید بازیکنانی چون بوناتینی و تیاگو آلوز از برزیل و به خدمت گرفتن بازیکنان عربستانی چون هوساوی و المعیوف از رقبا، علاوه بر تقویت تیم خودشان، حریفان مستقیم در عربستان را هم تضعیف کردند و در نهایت بعد از پنج فصل ناکامی، قهرمان عربستان شدند. ضمن آنکه در کینگ کاپ هم با شکست الاهلی به عنوان قهرمانی رسیدند تا از هر نظر هواداران خود را خوشحال کنند.


خیز قهرمانی در آسیا
سال 2018 برای الهلال با اهداف بزرگی آغاز شد. رئیس آسیا در اندیشه کسب دوگانه بود و تلاش می کرد علاوه بر قهرمانی در لیگ، این بار لیگ قهرمانان آسیا را هم برای سومین بار به کارنامه پربار خودش اضافه کند. پس آنها باز هم سراغ خرید های گرانقیمت رفتند. موضوعی که در لیگ خیلی برای آنها تاثیرگذار نبود چرا که در نهایت بعد از النصر نایب قهرمان شدند اما در لیگ قهرمانان آسیا حسابی از این بازیکنان سود بردند. بافتمی گومز که با رقم باورنکردنی 375 میلیارد تومانی از گالاتاسرای جذب شد، سوریانو و جووینکو هم از چین و کانادا به جمع ستاره ها اضافه شدند تا یکی از قدرتمندترین الهلال های تاریخ را تشکیل دهند.

 

آنها در دور گروهی با استقلال شفر همگروه بودند که به راحتی و به عنوان تیم نخست موفق به صعود شدند. آنها سال 2018 را به نایب قهرمانی در لیگ عربستان و حذف از کینگ کاپ به پایان بردند ولی همان صعود از گروهی آسیا برای این تیم زمینه ساز موفقیتی بزرگ شد. آنها با به خدمت گرفتن کاریو و لئوناردو از بنفیکا و فلامینگو با خرجی 560 میلیارد تومانی، راه را برای موفقیت در آسیا هموارتر کردند. سران باشگاه بعد از اخراج مامیچ، راضوان لوسسشو رومانیایی را برای سرمربیگری در نظر گرفتند تا یکی از باشکوه ترین دوران باشگاه شان را رقم بزنند؛ قهرمانی در آسیا، لیگ عربستان و جام حذفی!


سه گانه ای تاریخی که ارزش باشگاه را بیش از پیش بالا برد. الهلالی ها در جام باشگاه های جهان هم عملکرد قابل قبولی داشتند و چهارم شدند.


ریکاوری برای 2021
الهلالی ها در سال 21-2020 هم قهرمان لیگ عربستان شدند و رقبای سنتی خودشان الاهلی و النصر را با قدرت از پیش رو برداشتند و در لیگ قهرمانان آسیا هم توانستند به جمع 16 تیم پایانی ورود کنند. با شروع فصل جدید، آنها موفق شدند استقلال را در مرحله حذفی شکست بدهند. شکستی تلخ که با حضور بازیکنان گرانقیمتی چون گومیس، مارگا و ماتیاس پریرای 600 میلیاردی و ژاردیمی که حضورش روی نیمکت این تیم روزی 650 میلیون آب می خورد، رقم زده شد. الهلالی ها در دور بعدی هم باید در یک تک بازی به مصاف پرسپولیس می رفتند. دیداری که باز هم با شکست نماینده ایران همراه بود تا الهلالی ها با حذف نمایندگان ایران راهی مرحله نیمه نهایی جام باشگاه های اسیا شوند. الهلال در نیمه نهایی هم رقیب سنتی خودش، النصر را شکست داد و به فینال رسید.

به بهانه قهرمانی چلسی در جام باشگاه های جهان

فینالی که تیم برنده علاوه بر قهرمانی در مسابقات ACL 2021، به پرافتخارترین تیم تاریخ آسیا تبدیل می شد. نبردی حیثیتی بین الهلال و پوهانگ استیلرز کره جنوبی؛ الهلالی ها که با لابی های موفق توانسته بودند میزبانی فینال را بگیرند، با حمایت تماشاگران پرتعداد شان نماینده کره را هم دو بر صفر شکست دادند تا علاوه بر کسب چهارمین قهرمانی خود در آسیا، پرافتخار ترین تیم تاریخ این قاره شوند.


الهلال به عنوان یک تیم با اصالت در قاره آسیا، کاریزمای لازم برای برتری قبل از شروع هر مسابقه ای در سطح قاره آسیا را دارد، اما نکته ای که در این سال ها باعث شده این تیم قدرتمند عربستانی از رقبای ایرانی خودش سبقت بگیرد، بدون شک اسپانسرهای قدرتمند است. حتما برای شما هم جالب خواهد بود دانستن این موضوع که الهلال در سال 2021 مبلغی معادل 1500 میلیارد تومان را از اسپانسرهای مختلف خودش دریافت کرده است که یک سوم آن به یکی از بزرگترین شرکت های ساختمانی امارات مربوط می شود. حدود 500 میلیارد دیگر از این درآمد را دو شرکت البسه و هتل داری فراهم می کنند و باقی مانده آن هم مربوط به چند شرکت در حوزه های رستوران زنجیره ای و گروه های املاک عربستانی است.

درآمدهای بی شمار این تیم از پخش تلویزیونی و جوایز مالی AFC و فدراسیون فوتبال عربستان هم کمک به سزایی به الهلالی ها کرده تا این تیم به معنای واقعی کلمه، بزرگترین و پرافتخارترین باشگاه تاریخ آسیا شود. این در حالی است که فعلا باشگاه‌های پرطرفدار و پرافتخار فوتبال ایران با حذف از دور جدید رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا در وضع خوبی به سر نمیبرند.

نظرات بینندگان
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب‌سایت منتشر خواهد شد
* متن پیام:
نام و نام خانوادگی:
ایمیل: