به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن به نقل از دیجیاتو، ناسا با انتشار نامهای در مورد پروژه نسل دوم استارلینک و ماهوارههای اسپیس ایکس ابراز نگرانی کرد. در این نامه به این موضوع اشاره شده که این پروژه حتی ممکن است جان فضانوردان را به خطر بیندازد و برای انسانهای روی زمین نیز خطراتی را به دنبال داشته باشد.
شرکت خدمات فضایی ایلان ماسک، در اوایل سال 2022 برنامههای جدیدی را برای پرتاب ماهوارههای نسل دوم استارلینک اعلام کرد که به موجب آن 30 هزار ماهواره دیگر به فضا ارسال خواهند شد. با این حال، ناسا در نامه جدید خود به خطرات احتمالی آن برای ماموریتهای فضایی در حال انجام و حتی زندگی انسانها اشاره کرده است.
یکی از نگرانیها اصلی ناسا، شلوغ شدن بیش از اندازه مدار نزدیک زمین است. طبق توضیحات این نامه، در حال حاضر بیش از 25 هزار جرم در این مدار ردیابی شده است که از این تعداد حدود 6100 مورد دارای حضیض زیر 600 کیلومتر هستند. حضیض جسم، به نزدیکترین فاصله آن در مدارش به زمین گفته میشود.
ناسا ادعا دارد افزایش تعداد ماهوارههای اسپیس ایکس، تعداد جرمهای با این نوع حضیض را با سرعت زیادی افزایش میدهد. با این وجود، ناسا و آژانسهای دیگر احتمالا مجبور خواهند شد تا برای جلوگیری از برخورد با ماهوارههای این شرکت مسیر ماموریتهای خود را تغییر دهند.
کاملا مشخص است که این امر میتواند مشکل ساز باشد، به خصوص اگر یکی از آن صورتهای فلکی وارد مسیر برخورد با چیزی مانند ایستگاه فضایی بینالمللی شود که این امر فضانوردان را به خطر میاندازد.
نگرانی بزرگ دیگر این است که ماهوارههای اسپیس ایکس بیشتر میتوانند سیستمهای دفاعی سیارکی موجود را مختل کنند. ناسا در نامه خود نوشت:
ناسا تخمین میزند که در هر تصویر بررسی سیارکی که برای دفاع سیارهای در برابر برخوردهای خطرناک گرفته میشود، یک ماهواره استارلینک وجود خواهد داشت که این امر با غیر قابل استفاده کردن بخشهایی از تصاویر، اثربخشی بررسی سیارکها را کاهش میدهد.
ناسا همچنین توضیح میدهد که با این وجود مشاهده سیارکهایی که ممکن است به سمت زمین حرکت کنند دشوارتر میشود.