جهان بر بد‌ اندیش تنگ آوریم!

      
رییس قوه قضاییه در سفر به هرمزگان دستورات ویژه‌ای به منظور تعیین تکلیف هزاران کانتینر و کالا در گمرکات صادر کرد.
کد خبر: ۶۰۶۰
۱۲ اسفند ۱۴۰۰ | ۲۱:۲۸

به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن به نقل از فارس، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رییس قوه قضایی که شب گذشته و به صورت سرزده و بدون تشریفات وارد هرمزگان شده بود، از صبح امروز ۵ شنبه بازدید خود را از بندر شهید رجایی، گمرکات و سازمان اموال تملیکی مستقر در بزرگ‌ترین بندر تجاری کشورمان آغاز کرد.

جزئیات بازدید ۳ ساعته رئیس قوه قضائیه از بندر شهید رجایی

رئیس قوه قضائیه طی بازدید ۳ ساعته از بندر شهید رجایی، بر تشدید نظارت‌ها برای جلوگیری از قاچاق از مبادی رسمی تاکید کرد.

 حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه در جریان بازدید از بندر شهید رجایی بندرعباس فرآیند واردات و صادرات و حمل و نقل و بارگیری کالاهای اساسی را مورد بررسی قرار داد و از نزدیک در جریان امور مربوط در این حوزه قرار گرفت. 

همچنین وی از یکی از انبارهایی بازدید کرد  که بنا به گفته مسئولان ۴ هزار تن گچ در آن فاسد شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه ای در این بازدید سه ساعته، موضوع ساماندهی به انبارهای کالاها و رفع مشکلات ترخیص کالاهای متروکه و مواد اولیه تولید در بنادر و گمرکات را نیز مورد تأکید قرار داد.

رئیس عدلیه در ابتدا از طریق دریا به مشاهده وضعیت بنادر و گمرکات استان هرمزگان پرداخت و در جریان فرآیند عبور و مرور و پهلوگیری کشتی‌های باری در این بنادر و گمرکات و همچنین سازوکار‌های نظارتی و کنترلی موجود در آن‌ها قرار گرفت.

در جریان این بازدید دریایی، گزارشی از اقدامات صورت گرفته به منظور رصد و نظارت بر کشتی‌هایی که در لنگرگاه و اسکله‌های بنادر استان هرمزگان بویژه بندر شهید رجایی پهلو می‌گیرند، به رئیس قوه قضاییه ارائه شد.

 

مسئولان اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در جریان این بازدید، گزارشی از آخرین وضعیت فعالیت‌های عملیاتی بنادر استان و همچنین بندر شهید رجایی و اقدامات صورت گرفته در راستای جلوگیری از قاچاق کالا در این بنادر را به رئیس قوه قضاییه ارائه کردند.

مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان نیز گزارشی از اقدامات قضایی ویژه به منظور رصد و نظارت بر کشتی‌هایی که در لنگرگاه و اسکله‌های بنادر استان بویژه بندر شهید رجایی پهلو می‌گیرند، ارائه کرد و بر اهتمام دادگستری و دادستانی مرکز استان نسبت به تعیین تکلیف اقلام وارداتی و همچنین اطمینان از سلامت و صحت کالا‌ها و محموله‌های وارداتی تاکید کرد.

ضرورت تشدید نظارت‌ها در بنادر و گمرکات کشور

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در جریان بازدید از بنادر و گمرکات استان هرمزگان و بندر شهید رجایی پس از کسب اطلاع از میزان واردات کالا به این بنادر و درصد کشف کالا‌های قاچاق، بر تشدید نظارت و کنترل‌ها تاکید کرد و با یادآوری صورت گرفتن سالیانه میلیارد‌ی قاچاق ارز و کالا و خسارات و آسیب‌هایی که از این ناحیه به اقتصاد کشور و تولید ملی وارد می‌شود، بر ضرورت همکاری همه‌جانبه بین‌دستگاهی برای مقابله سیستمی با قاچاق سازمان‌یافته تصریح کرد.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه ادارات «گمرک» و «بنادر و دریانوردی» استان هرمزگان در ماه‌های گذشته اقدامات خوبی در راستای تشدید نظارت‌ها برای مقابله با قاچاق و همچنین تسریع در ترخیص کالا‌ها داشته‌اند، سوالاتی را از مسئولان مربوطه درخصوص علت معطلی چند ماهه برخی کشتی‌های حامل کالا در لنگرگاه‌ها مطرح کرد و بیان داشت: اینکه یک کشتی حامل کالای ثبت سفارش شده ۴ الی ۵ ماه در لنگرگاه معطل بماند و محموله آن که بعضاً از نیاز‌های ضروری کشور و مردم است، تخلیه و ترخیص نشود، قابل قبول نیست و دستگاه‌هایی نظیر «وزارت صمت»، «گمرک» و «بانک مرکزی» باید در این زمینه با یکدیگر هماهنگی و تشریک مساعی بیشتری داشته باشند.

جلوگیری از معطلی کشتی‌های حامل کالای اساسی

در جریان این بازدید، مسئولان مربوطه در مجتمع بندری شهید رجایی، جریمه تأخیر کشتی‌های متوقف شده در لنگرگاه این مجتمع بندری را روزانه ۲۵ هزار دلار اعلام کردند که رئیس قوه قضاییه بر اتخاذ تدابیر ویژه نظارتی و اجرایی برای جلوگیری از معطلی کشتی‌های حامل کالا‌های ثبت سفارش شده و تخلیه و ترخیص سریع محموله‌های آن‌ها تاکید کرد.

 

رئیس قوه قضاییه در ادامه بازدید خود از مجتمع بندری شهید رجایی در یکی از انبار‌های این مجتمع بندری که ۴ هزار تن گچ فاسد شده از سال ۹۸ در آن نگهداری می‌شود، حضور یافت و از مسئولین مربوطه در ادارات «بنادر و دریانوردی»، «گمرک» و «اموال تملیکی» استان هرمزگان درباره چرایی وقوع این اتفاق سوالاتی را مطرح کرد و اعلام کرد که تا پایان بازدیدش اسناد و مدارک هر یک از بخش‌های بنادر، گمرک و اموال تملیکی در خصوص این محموله و اقداماتی که روی آن‌ها صورت گرفته است، ارائه شود.

توسعه و گسترش گمرکات هوشمند، راه‌اندازی و توسعه سامانه‌های الکترونیکی، رفع مشکلات سامانه‌های موجود، افزایش انگیزه مبارزه با قاچاق در بین مسئولان و مردم، همگرایی و همکاری بین دستگاهی در جهت تکمیل فرآیند مبارزه با قاچاق کالا و ارز از دیگر تاکیدات رئیس قوه قضاییه در راستای مقابله پرثمرتر و ملموس‌تر با پدیده قاچاق کالا بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین بر عزم جزم دستگاه قضایی برای پیگیری و پیاده‌سازی راهکار‌های عملیاتی امر خطیر مقابله با قاچاق کالا بنا بر وظایف ذاتی عدلیه در صیانت از حقوق عامه، تاکید کرد.

رییس عدلیه بر تعیین تکلیف ابهامات روشن شده در بنادر در جریان همین بازدید تاکید کرد و بر همین مبنا از مسئولان حاضر مکررا خواست که با استعلام و بررسی فوری پاسخ سوالات و ابهامات را در جریان بازدید میدانی ارائه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین در جریان بازدید خود از مجتمع بندری شهید رجایی، به سراغ چند کانتینر کالاهای متروکه در یکی از انبارهای این مجتمع بندری رفت و سوالاتی در خصوص زمان ورود، علت عدم ترخیص، زمان دقیق اعلام متروکه بودن این کالاها به گمرک و سازمان اموال تملیکی، تعلق کالاها به بخش خصوصی یا دولتی و همچنین چرایی خالی بودن نیمی از ظرفیت برخی کانتینرها، مطرح کرد و تاکید کرد: چنانچه به صاحب کالای فاسد شده دسترسی وجود دارد، ضروری است او را بازخواست کرد و اگر قصور وی مشخص شد باید هزینه امحاء کالای فاسد شده را از او ستاند.

رئیس قوه قضاییه با بررسی وضعیت موجود در برخی انبارهای مجتمع بندری شهید رجایی که حاوی کالاهای متروکه و فاسد شده هستند، این رویه را که با صرف هزینه‌های هنگفت، کالایی وارد کشور شود و به سبب ناهماهنگی‌ها یا تخلفات و جرائم رخ داده، ترخیص آن کالا محقق نشود و موجبات فساد و متروکه شدن آن فراهم آید و سپس هزینه‌ای برای امحا، صرف شود، غیرمنطقی و نامعقول دانست و بر اتخاذ تدابیر و راهکارهای ویژه برای جلوگیری از شکل‌گیری چنین رویه‌های زیانباری تاکید کرد.

گفتنی است، در جریان این بازدید، سید عبدالمجید اجتهادی مدیرعامل سازمان اموال تملیکی، علی مویدی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان نیز حضور داشتند.

دستورات ویژه رییس قوه قضاییه درباره ۸۳۰۰ کانتینر کالای رسوبی در بنادر

رییس کل دادگستری هرمزگان گفت: رئیس عدلیه در بازدید از انبار اموال تملیکی دستورات کاربردی درباره ۸۳۰۰ کانتینر کالای رسوبی در بنادر را صادر کرد.

 

 مجتبی قهرمانی رییس کل دادگستری هرمزگان ظهر امروز در گفت‌وگویی رسانه‌ای در خصوص دستورات رئیس دستگاه قضا در بازدید از انبار اموال تملیکی اظهار کرد: بر اساس گزارشات ارائه شده به رئیس دستگاه قضا و بررسی‌های شخصی وی در بازدید از اموال تملیکی دستورات کاربردی و راهگشایی عنوان شد. در پی این دستورات مقرر شد بحث اموال رسوبی و کالا‌های مانده از زاویه دیگری بررسی و موضوع از گمرکات و بنادر پیگیری شود.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده حدود ۸ هزار و ۳۰۰ کانتینر و ۶۶ هزار تن کالای فله متروکه در بنادر و گمرکات داریم که رئیس دستگاه قضا با توجه به حساسیت و اهمیت موضوع تشخیص دادند که شخصا از آن‌ها بازدید کنند و پس از بررسی فرآیند‌های این بخش، دستورات لازم را صادر کردند.

انتقاد جدی قاضی القضات از وضعیت گمرک: این وضع منطقی نیست

وی با اشاره به اینکه ۴ هزار کالا در انبار اموال تملیکی تا کنون تعیین تکلیف شده است، گفت: تعیین تکلیف ۴ هزار کالا از گمرک به اموال تملیکی باقی مانده است. فرآیند تعیین تکلیف اموال رسوبی متفاوت است و بخشی از این کالا‌ها را باید بنادر به گمرک و بخشی را گمرک به اموال تملیکی اعلام کند و بخشی را باید خود اموال تملیکی به فروش برساند.

قهرمانی با بیان اینکه رئیس دستگاه قضا در جلسات متعدد بر همراهی و هماهنگی با دولت تاکید کردند، گفت: در راستای تاکیدات رئیس دستگاه قضا تلاشمان بر حمایت از ادارات دولتی و روان کردن کار آنها است.

اژه‌ای: ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری و مسدود کردن بسترهای فسادزا از مهمترین اولویت‌های دستگاه‌ قضا است

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه برنامه‌های سفر بدون تشریفات خود به استان هرمزگان، در جمع قضات و کارکنان قضایی این استان حاضر شد و طی سخنانی با اشاره به روز‌های پایانی ماه پرفضیلت رجب و در پیش بودن ماه پر خیر و برکت شعبان، از زحمات و مجاهدت‌های مخلصانه قضات و کارکنان دستگاه قضایی در استان هرمزگان در ارائه خدمت به مردم قدردانی کرد و اظهار کرد: همه ما باید نهایت تلاش خود را مصروف داریم که برای دستگاه قضایی و عدلیه، مایه آبرو و اعتبار باشیم و از هر آنچه که به مخدوش کردن وجهه امر قضا و عدالت در کشور و اذهان مردم می‌انجامد، دوری و احتراز کنیم.

رئیس عدلیه با بیان اینکه خداوند به ما این توفیق را داده است که در دستگاه قضا در مقابل مفاسد، منکرات و زشتی‌ها بایستیم، گفت: کمک به تحکیم بنیان خانواده، بهبود وضعیت معیشتی مردم، گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی آنها، فراهم‌سازی زمینه‌های اشتغال و همچنین ایجاد وحدت و امید در میان مردم باید در صدر اولویت‌های دستگاه قضایی باشد.

دستگاه قضا، دنبال کمک به رونق تولید است

رئیس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت کمک و مساعدت همه بخش‌ها و اقشار در کشور در جهت رونق تولید داخلی و شکوفایی اقتصاد ملی، تصریح کرد: ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری، کمک به احیای ظرفیت‌های تولیدی و اشتغال و همچنین مسدود کردن بستر‌ها و گلوگاه‌های فسادزا از جمله مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های دستگاه قضایی در پیشبرد امر خطیر رونق تولید داخلی و شکوفایی اقتصاد ملی است و ما در قوه قضاییه برای عمل به این تکالیف و مسئولیت‌ها عزمی راسخ داریم.

رئیس قوه قضاییه با قدردانی از اقدامات مجدانه و معطوف به هدف مسئولان دادگستری کل استان هرمزگان در دوره قبلی و دوره اخیر در بهبود شاخص‌های اعتلای قضایی، تصریح کرد: دادگستری کل استان هرمزگان و بخش‌های زیرمجموعه آن در ساماندهی وضعیت بنادر و گمرکات و اموال تملیکی استان توفیقات قابل توجهی را بدست آوردند و در این امور با کاستن از فرایند‌های دادرسی و تعیین‌تکلیف سریع و دقیق کالا‌ها و اموال عمومی و خصوصی، رضایتمندی مردم را فراهم آوردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به ضرورت احصاء مسائل و مشکلات مختلف موجود در استان هرمزگان در حوزه‌های گوناگون، گفت: مسئولان استان هرمزگان در بخش‌های مختلف اعم از اجرایی و قضایی و همچنین متولیان نهاد‌ها و دستگاه‌های عمومی استان می‌توانند با تشکیل کارگروهی نسبت به احصاء، اولویت‌بندی و رفع توأم با زمانبدی مشکلات و مسائل استان خود، گام‌های ملموس و عملیاتی بردارند.

توفیق در گروی تشکیل کارگروه مشترک استان است

رئیس عدلیه با اشاره به پیشنهادات خود ناظر بر تشکیل کارگروه‌های استانی متشکل از مسئولان بخش‌های مختلف در جریان سفر‌های استانی پیشین خود، گفت: در هر استانی که به پیشنهاد ما ناظر بر تشکیل کارگروه‌هایی متشکل از مسئولان بخش‌های اجرایی، قضایی و دستگاه‌های عمومی، جامه عمل پوشانده شد، طبق گزارشات واصله توفیقات زیادی از حیث تشریک مشاعی ایجاد شده در استان برای غلبه بر مسائل و مشکلات، بدست آمده است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به حربه مستکبران و سلطه‌گران در کاربرد جنگ تلفیقی و همه‌جانبه علیه مردم و نظام ما، گفت: نظام ما و مردم ما تمام قد در برابر سلطه‌گران و مستکبران ایستاده‌اند و دشمنان نیز در مخیله خود نمی‌گنجاندند که علی‌رغم همه توطئه‌ها و تحریم‌های ظالمانه و به زعم خودشان فلج‌کننده، نظام و مردم ما همچنان مقاوم و ایستاده باشند.

مصوبات سال ۹۸ رییس قوه به هرمزگان دقیق بررسی شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به سفر سال ۹۸ رئیس وقت قوه قضاییه به استان هرمزگان، خطاب به رئیس کل دادگستری این استان دستور داد که نحوه اجرایی و عملیاتی شدن مصوبات آن سفر را مورد بررسی دقیق و موشکافانه قرار دهد و چنانچه در اجرای مصوبات سفر مزبور، عقب افتادگی و تأخیر وجود دارد، موارد را به سرعت برای ترتیب اثر دادن اطلاع دهد.

 

رئیس قوه قضاییه در پایان با اشاره به سبقه ۴ دهه‌ای خود در مناصب و مسئولیت‌های مختلف قضایی، خاطرنشان کرد: از جزئیات تمامی مسائل و سختی‌های فعالیت و اشتغال در بخش‌های مختلف قوه قضاییه اعم از قضاوت و امور اداری، آگاهی و شناخت کامل دارم و نهایت تلاش و همت خود را برای کاستن از مسائل و مشکلات همکاران قضایی به کار می‌گیرم.

«مجتبی قهرمانی» رئیس کل دادگستری هرمزگان نیز طی سخنانی در این جلسه با بیان اینکه سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان، اقدامی شایسته و در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: لغو تشریفات مرسوم در این سفر سبب شد که نیاز چندانی به فراهم کردن مقدمات برای حضور رئیس قوه قضاییه در استان هرمزگان وجود نداشته باشد و از همین روی، حتی تا روز گذشته کوچک‌ترین خللی در خدمت‌رسانی مراکز و مراجع قضایی هرمزگان به مردم ایجاد نشد.

قهرمانی با اشاره به اجرای طرح صدور گواهی انحصار وراثت به صورت الکترونیک از سوی دادگستری استان هرمزگان، اظهار کرد: در طرح صدور گواهی انحصار وراثت به صورت الکترونیک، دیگر نیازی به مراجعه حضوری فرد به دادگاه یا شعبه حل اختلاف نیست و این فرآیند در کمتر از یک‌ساعت انجام می‌شود.

وی با اشاره به عزم جدی دادگستری هرمزگان برای مقابله با تخلفات در حوزه تغییر کاربری اراضی، عنوان کرد: طی هفته‌های گذشته بیش از ۴۰ هزار هکتار اراضی جزیره قشم در چند مرحله آزاد شده و در اختیار مردم قرار گرفتند.

قهرمانی با بیان اینکه با پیگیری‌های دادگستری هرمزگان، گمرک بندرعباس حدود ۴ هزار کانتینر را تعیین تکلیف و به اموال تملیکی اعلام کرده است، از فروش سه برابری اموال تملیکی در سال جاری نسبت به سال گذشته در استان هرمزگان خبر داد.

نماینده قوه قضاییه در سازمان اموال تملیکی: عدلیه در خصوص فساد کالا در گمرکات کشور نظارت و برخورد قضایی خواهد داشت

نماینده قوه قضاییه در سازمان اموال تملیکی در بیان علل و راهکار‌های مقابله با دپو و فساد کالا در گمرکات کشور، گفت: دستگاه قضایی در خصوص اموال متروکه در انبارها هم نظارت دارد و هم برخورد قضایی با این مسائل خواهد داشت.

رسولی فاضل در گفتگو ۱۸:۳۰ سیما در خصوص علل و راهکار‌های مقابله با دپو و فساد کالا در گمرکات کشور، عنوان کرد: هدف اصلی سفر و بازدید رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان و بندر شهید رجایی بررسی علل رسوب کالا در انبار‌های سازمان بنادر و گمرکات و سازمان اموال تملیکی است.

وی با بیان اینکه متاسفانه مسئولان نتوانستند دستگاه قضا را نسبت علت رسوب کالا در انبار‌ها قانع کنند، گفت: متاسفانه در خصوص علت رسوب کالا در انبار‌ها از سازمان اموال تملیکی جویا شدیم علت را اعلام دیر هنگام گمرک اعلام می‌کنند و از گمرک علت را جویا شدیم آن هم علت را سازمان بنادر عنوان میکند مبنی بر اینکه لیست کالا‌ها را دیر اعلام میکند.

رسولی فاضل با بیان اینکه وضعیت کالا‌ها در انبار‌های سازمان بنادر بسیار نامطلوب بود، عنوان کرد: شرایط موجود انبار‌ها مطلوب دستگاه قضا و مردم نیست.

وی با بیان اینکه دغدغه رئیس قوه قضاییه بررسی عوامل رسوب کالا‌ها در انبار‌ها است، بیان کرد: در قانون صراحتا آمده است کالایی که سه ماه در انبار‌ها بماند و صاحب کالا نتواند مجوز‌های لازم را بگیرد و اسناد مثبته را ارائه دهد باید متروکه اعلام شود و یکبار می‌تواند برای تمدید این زمان (بمدت دوماه) تقاضا کند هرچند که با مصوبه شورای عالی امنیت ملی این ۵ ماه به ۲ ماه تقلیل پیدا کرده است.

نماینده قوه قضاییه در سازمان اموال تملیکی با بیان اینکه تاکید دستگاه قضا بر این است که دستگاه‌ها التزام عملی به قوانین داشته باشند، گفت: در صورت التزام عملی دستگاه‌ها به قوانین تاجر نیز خود را ملزم به رعایت قوانین و مقررات می‌داند، اما وقتی با یک شرایط خاص یا با توصیه کالای سال ۹۳ در انبار سازمان، سال ۹۶ به گمرک اعلام می‌شود و گمرک سال ۹۹ به سازمان اموال تملیکی کالای متروکه را اعلام می‌کند، باید به دنبال مقصر بود.

وی افزود: بر اساس قانون اساسی وظیفه قوه قضاییه نظارت بر اجرای صحیح قانون است و دستگاه قضا درخصوص این موضوع هم نظارت دارد و هم برخورد قضایی خواهد داشت.

رسولی فاضل، عنوان کرد:  بر اساس ماده ۸ قانون مقررات صادرات و واردات باید ثبت سفارش انجام شود و بعد کالا خریداری و وارد شود. چرا این فضا را ایجاد کردیم که تاجر بدون رعایت این قانون کالا را وارد کند. در بندر شهید رجایی بسیاری از کالا‌ها بدون ثبت سفارش وارد شده اند.

وی با بیان اینکه قانون باید جدی گرفته شود و نظارت‌ها جدی باشد، گفت: نباید فضایی برای ورود کالا بدون ثبت سفارش ایجاد کنیم. گمرک وقتی شرایط را قبول می‌کند می‌پذیرد بعد از این هم بدون ثبت سفارش کالا وارد شود.

نماینده قوه قضاییه در سازمان اموال تملیکی، عنوان کرد: بسیاری از کالا‌هایی که در بنادر و گمرکات مانده جزو کالا‌های ۱۰ درصدی است که در قانون امور گمرکی آمده این کالا‌ها متروکه نمی‌شوند.

وی، افزود: به عنوان مثال تاجری کالای ۱۰ درصدی در بنادر داشت و کالای دیگری را آورده بود. با او توافق کردند که ۱۰ درصد قبلی را ببر و ۲۰ درصد از کالای جدید را بگذارد. به همین شکل این کالا‌ها در انبار‌ها می‌ماند مانند اتفاقی که در بندر چابهار افتاد و محصول جو وارداتی سبز شد.

نظرات بینندگان
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب‌سایت منتشر خواهد شد
* متن پیام:
نام و نام خانوادگی:
ایمیل: