رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه ورزش: عملکرد پرنوسان این روزهای دروازهبانهای پرسپولیس، اعتراضات پردامنهای را از سمت هواداران قرمزپوشان در فضای مجازی به دنبال داشته است. دستهای از هواداران، مدیریت باشگاه را مقصر میدانند که نتوانستند رادوشوویچ را حفظ کنند. گروهی دیگر معتقدند اعتماد بیش از حد یحیی گلمحمدی به حامد لک و جذب نکردن یک گلر در سطح اول فوتبال ایران عامل اصلی در ضعف این روزهای پرسپولیس از ناحیه گلر است. اما عمدهی انتقادات متوجه داوود فنایی، مربی دروازهبانهای این تیم است. جایی که هواداران بر این باورند تمرینات فنایی نتوانسته گلرهای پرسپولیس را در سطح بالایی از آمادگی نگه دارد.
رادو گلر خارجی پرسپولیس هم با یک استوری اینستاگرامی، کنایهای را متوجه فنایی کرد تا به نوعی او هم با هواداران پرسپولیس همنظر باشد. به همین بهانه با محسن سیدی، مربی گلرهای پیشین پرسپولیس گفت و گویی داشتیم تا نظرات او را در این خصوص جویا شویم.
- آقای سیدی چه اتفاقاتی افتاد که از دوران خوب پرسپولیس در خط دروازه به روزهایی رسیدیم که دروازهبانهای پرسپولیس شرایط خوبی ندارند و یکی از آنها هم تیم را ترک کرد؟
- نکاتی که مطرح کردید، سلسلهای از دلایل مختلف اعم از فیزیکی، فنی و روحیروانی دارد که میتواند روی این بحث تاثیرگذار باشد. مهم ترین موضوعی که ما همیشه میگوییم و اصلا در کلاسهای مربیگری آمده است، آمادگی جسمانی است. وقتی یک بازیکن آمادگی جسمانی خوبی داشته باشد ولی نتواند نمایش مطلوبی داشته باشد، قطعا مشکلات روحی روانی وجود دارد. اگر آمادگی جسمانی و روحی در سطح بالایی قرار داشته باشد، ممکن است مشکل به سبک زندگی فردی بازیکن برگردد. در کنار این ها، ممکن است یک بازیکن سبک زندگی خوبی داشته باشد، خوب بخوابد، خوب تمرین کند و در سطح آمادگی جسمانیِ بالایی هم قرار داشته باشد، بحث تغذیه مطرح میشود. به طور کلی در یک فرآیند اگر همه این آیتمها وجود داشته باشد، اوضاع خوب خواهد بود اما اگر یکی از این شاخصهها رعایت نشود، منجربه افت گلر میشود.
- تمرینات کادر فنی چه نقشی را در آمادگی دروازهبانها ایفا میکند؟
- کادر فنی مکمل بازیکن است. باید ببینیم در آن بخش کار چه اتفاقاتی میافتد. طراحی تمرینات، پیشبرد کار بر اساس اعتماد که به فلسفه مربیگری هر فردی مربوط میشود باعث میشود بازیکن جانش را برای مربیاش بدهد. اینها دیگر به اصول و روش آن مربی مربوط میشود.
-در این خصوص می توانید به صورت مصداقی صحبت کنید؟
مثلا من با آقای دینورزاده کار کردم. رویکرد ایشان مانند مرحوم یاوری، نظممحور بود. ولی مثلا علی منصوریان، رابطهاش با بازیکنانش بر اساس رفاقت است. هر کسی شیوه خودش را دارد. صد درصد مسائل انگیزشی و رفاقتی بین مربی و بازیکن تاثیرگذار است. مجموعهای از این شاخصهها در کنار مدیریتِ مربی، باعث میشود که یک بازیکن به مرز آمادگی برسد.
- فوتبال رو به جلو پیش میرود و نمیشود به گذشته برگشت. به حال دیگر گلری مثل بیرانوند در پرسپولیس نیست. به نظر شما برای حال و آینده، پرسپولیس باید چه کاری انجام دهد؟
- من اعتقاد دارم همهی اینها بستگی دارد به نگرش کادر فنی و سیستم مدیریتی که بازیکنان در سیطره آن قرار دارند. یکبار در نفت تهران به مدیریت باشگاه گفتم یک جلسهای بگذارید با بازیکنان به سینما برویم! نمیشود که مدام در زمین فوتبال با هم دیگر وقت بگذرانیم. لازم است برای بالا رفتن همدلی در تیم کارهای مختلفی انجام داد. یک هفته بعد در روزنامه خواندم که بازیکنان چلسی با انچلوتی به سینما رفتهاند! دیگر این چیزها به خلاقیت درونسازمانی باشگاه برمیگردد. این کارها باعث ریکاوری میشود.
پرسپولیس برای برون رفت از این مشکل باید در برهه زمانی فعلی چه کاری انجام بدهد، فکر می کنید چرا حامد لک به این روز افتاده؟
قصد دخالت در کار مربیان پرسپولیس ندارم اما فوتبال اصول یا قوانین نانوشته ای دارد و در این بین منطق می گوید باید از احمد گوهری استفاده کرد و پای او ایستاد. هرچند درنهایت یحیی گل محمدی است که تصمیم نهایی را می گیرد و او باید از تصمیم خود دفاع کند. اینکه چرا لک به این روز افتاده است را هم من نمی دانم چون کنار تیم نیستم اما هرچه که هست به نظر می رسد پای مسائل روحی و روانی در میان باشد تا مسائل فنی!