جهان بر بد‌ اندیش تنگ آوریم!

      
پیامک یا اس ام اس (مخفف Short Message Service) با نماد اختصاری SMS به معنی سرویس پیام کوتاه است.
کد خبر: ۸۰۷۲
۱۴ فروردين ۱۴۰۱ | ۰۶:۰۳

به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن به نقل از دیجی رو، در دنیای کنونی که انسان‌ها دیگر کمتر فرصتی برای صحبت کردن با یکدیگر دارند، هر روزه شاهد خلق تکنولوژی جدیدی برای پر کردن این خلأ هستیم و به طود حتم از کاربردی‌ترین این اختراعات می‌توان به پیامک یا همان SMS اشاره کرد.

پیامک یا اس ام اس (مخفف Short Message Service) با نماد اختصاری SMS به معنی سرویس پیام کوتاه، سرویسی برای تبادل پیام‌های متنی از طریق گوشی‌های تلفن همراه و برخی وسایل دیگر مانند رایانه‌های شخصی است. اس ام اس یا همان پیام کوتاه یکی از فعالیت‌های پرسود برای شرکت‌های مخابراتی در کل دنیا نیز محسوب می‌شود.

با اینکه اضافه کردن قابلیت پیام رسانی متنی به دستگاه‌های تلفن همراه در اوایل دهه ۱۹۸۰ آغاز شده بود، اما اولین برنامه عملیاتی GSM گروه CEPT در دسامبر ۱۹۸۲ مورد تایید قرار گرفت و خواستار این بود که خدمات و امکانات ارائه شده در شبکه‌های تلفن عمومی باید در سیستم تلفن همراه در دسترس باشند.

سرانجام فناوری اس ام اس در سال ۱۹۹۲ میلادی در گروه سما تلکام شرکت مخابراتی ودافون در بریتانیا اختراع شد. نیل پاپ‌ورت، یکی از مهندسان این شرکت، که در ساخت این فناوری مشارکت داشت، در ۳ دسامبر ۱۹۹۲ اولین پیام کوتاه را که شامل متن “کریسمس مبارک” بود از طریق رایانه شخصی به ریچارد جارویس در انگلیس فرستاد. چون در آن زمان تلفن‌های همراه ساده بودند و صفحه‌کلید نداشتند، برای نوشتن پیام کوتاه از کامپیوتر استفاده شد. این سیستم در واقع به عنوان یک پیجر اداری برای گزارش رفت‌وآمد مدیران شرکت‌ها به منشی و دبیرخانه طراحی شده بود، اما به مرور زمان استفاده از آن گسترش پیدا کرد، به‌طوری‌که تا بیست سال بعد نقشی محوری در نحوه برقراری ارتباط میان انسان‌ها پیدا کرد و اینگونه به دنیای گوشی‌های همراه راه یافت.

اما پیامک یا همان اس ام اس از سال ۱۳۸۱ شمسی وارد ایران شد و تا پنج سال بعد فقط از نام «اس ام اس» برای آن استفاده می‌شد. تا اینکه فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سال ۱۳۸۶ واژه‌های پیامک و پیام کوتاه را به‌عنوان معادل‌های فارسی این واژه خارجی برگزید.

هدف از اختراع SMS استفاده از این سیستم برای بهینه‌سازی تلفن همراه و انتقال پیام‌ها در مسیر‌هایی بود که هیچ ترافیک سیگنالی نداشتند و در ضمن کم هزینه بودند.

در ابتدا اکثر گوشی‌های موبایل از قابلیت ارسال SMS پشتیبانی نمی‌کردند و نوکیا در فنلاند اولین تولید کننده‌ای بود که در سال ۱۹۹۳ تلفن همراهی با قابلیت پشتیبانی از ارسال پیام‌های متنی SMS توسط کاربر را به بازار عرضه کرد.

اما کسی که به عنوان مخترع پیامک یا پدر اس ام اس مشهور است کسی نیست جز متی مکونن (Matti Makkonen).

آیا می‌دانید مخترع پیامک یا SMS کیست؟ / دپو عید

«متی مکونن» در ۱۶ آوریل ۱۹۵۲ میلادی در فنلاند چشم به جهان گشود. او یک مهندس در زمینه ارتباطات تلفن همراه بود که در ابتدا کار خود را با کمپانی نوکیا آغاز کرد. مکونن کسی بود که ایده ارسال پیام کوتاه از طریق شبکه‌های موبایل را مطرح کرد تا بدین ترتیب نامش برای همیشه در تاریخ ثبت شده و از او به عنوان خالق یکی از کاربردی‌ترین فناوری‌های ارتباطاتی تاریخ یاد شود. اما با این وجود وی همواره از اینکه به عنوان خالق پیامک نامیده شود امتناع می‌کرد و خود را خالق اس ام اس نمی‌دانست و معتقد بود که این فناوری حاصل تلاش جمعی بوده است.

با این احوال متی مکونن در سال ۲۰۰۸ توانست جایزه نوآوری اقتصادی در رشته کامپیوتر و ارتباطات راه دور را به خاطر کار بر روی پیام‌های متنی (اس ام اس) به دست آورد. وی سرانجام در ۲۶ ژوئن ۲۰۱۵ در سن ۶۳ سالگی و پس از یک دوره مبارزه با بیماری درگذشت.

نظرات بینندگان
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب‌سایت منتشر خواهد شد
* متن پیام:
نام و نام خانوادگی:
ایمیل: