به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن به نقل از مشرق _ فعالیتهای رژیم صهیونیستی در عراق از چند دهه قبل و حتی پیش از تاسیس این رژیم جعلی از طریق مدارس و محافل اجتماعی در بغداد و موصل گسترش یافته بود و بعد از اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ سرویس جاسوسی موساد و آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا» فعالیت خود را در شمال عراق متمرکز کردند؛ مسئلهای که بسیاری از شخصیتهای برجسته آمریکایی به آن اعتراف میکنند.
بارزترین تحرکات مخرب موساد در عراق از زمان اشغالگری آمریکا
حضور پیدا و پنهان سرویس جاسوسی موساد از همین زمان در عراق آغاز شد و در جریان تهاجم آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ و اشغال عراق توسط آمریکا، فعالیت موساد نیز در خاک عراق افزایش یافت و بسیاری از عناصر اطلاعاتی بین المللی از جمله آمریکاییها به شکل مستقیم با موساد همکاری میکردند. در سال ۲۰۰۳ هماهنگی زیادی در زمینه جاسوسی در عراق میان موساد و سیا وجود داشت.
بارزترین فعالیتهایی که سرویس جاسوسی اسرائیل در سالهای اشغالگری ایالات متحده تاکنون در عراق انجام داده است به صورت زیر است:
- انتقال آرشیو یهودیان از عراق به فلسطین اشغالی.
- ردیابی پولهای «صدام حسین» دیکتاتور سابق عراق که در بانکهای عراق و بانکهای بین المللی وجود داشت و مصادره این پولها با همکاری «کریستوفر استوری» کارشناس مالی انگلیسی از بانکهای خاورمیانه و کشورهایی مانند سوئیس و آلمان و بلغارستان.
این یکی از بزرگترین و خطرناکترین عملیاتهای موساد در خاک عراق در روزهای ابتدایی اشغال این کشور توسط آمریکا بود. در جریان این عملیات بسیاری از بانکها منحل و تعداد زیادی از شخصیتهای وابسته به این بانکها کشته و میلیاردها دلار و همچنین شمار زیادی شمش طلا از این بانکها ناپدید شد.
- نظارت بر عملیاتهای تروریستی در عراق و انتقال عناصر تروریستی به این کشور با هماهنگی سرویسهای اطلاعاتی کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین سرویسهای اطلاعاتی ترکیه، مصر، اردن، آمریکا، انگلیس و استرالیا.
- تشکیل هستههای جاسوسی در سراسر عراق تحت پوشش سازمانهای بشردوستانه یا گروههای رسانهای.
- «مائیر داگان» رئیس وقت موساد یک تیم تخصصی نظارت و پیگیری را برای جاسوسی از تعداد زیادی از استادان، دانشمندان، کارشناسان، پزشکان و خلبانان در عراق بسیج کرد تا با هماهنگی یگانهای معروف به ۱۲۱ آنها را ترور کنند.
- استقرار اسکادرانهای متعلق به هواپیماهای جاسوسی نیروی هوایی اسرائیل در مرزهای سوریه و عراق برای انجام عملیاتهای تروریستی.
- نظارت بر بسیاری از پروندههای منطقه از جمله پروندههای مربوط به محور مقاومت از خاک عراق.
- استفاده از ۳ ایستگاه اصلی خارجی در اقلیم کردستان و اخیرا در بحرین و عربستان برای تقویت حضور موساد در اربیل عراق.
- جذب شخصیتهای وابسته به سازمانهای خصوصی و همجنسگرایان و کسانی که خواستار عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند.
- فعالیتهای موساد در عراق تنها به حمایت از گروههای تروریستی و درگیریهای سیاسی و فرقهای و تجزیه عراق محدود نمیشود؛ بلکه سرویس جاسوسی موساد در زمینههای دیگری مانند پخش مواد مخدر، قاچاق اعضای بدن انسان، سرقت آثار باستانی و دیگر فعالیتهای غیرقانونی در عراق نقش مستقیم و موثر دارد.
- همه اقشار جامعه عراق از کارمندان دولت تا افسران، صنعتگران، زنان، جوانان، سیاستمداران و نمایندگان پارلمان، تجار، اساتید، هنرمندان، ورزشکاران و نوجوانان به هر شکل ممکن و فریبکارانه در معرض اهداف خصمانه موساد قرار دارند.
- موساد شماری از شخصیتهای اقلیم کردستان عراق را به اراضی اشغالی منتقل کرده است.
- رژیم صهیونیستی و به شکل ویژه سرویس جاسوسی موساد در جریان اعتراضات سال ۲۰۱۹ عراق نقش پررنگی داشته و از برخی از فعالان در جریان این اعتراضات سوء استفاده کرده و وارد صفوف تظاهراتها شدند.
- در جریان حمله داعش به عراق در سال ۲۰۱۴ و اشغال موصل توسط این گروه تروریستی، صهیونیستها بسیاری از بناهای تاریخی و صومعهها و کلیساهای این شهر را غارت کردند.
- طبق اطلاعات بازار بینالمللی نفت، نفت سرقت شده اقلیم کردستان عراق مستقیماً به فلسطین اشغالی صادر شده و به دست صهیونیستها میرسد.
کردستان عراق؛ مرکز شرارت صهیونیستها
اما بعد از حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به مقر جاسوسی صهیونیستها در اربیل عراق واقع در اقلیم کردستان این کشور که مرکز شرارت اسرائیل علیه محور مقاومت محسوب میشود، رسانهها و مراکز مطالعاتی به بررسی دقیق ابعاد تحرکات و عملیاتهای جاسوسی که موساد در شمال عراق انجام میدهد پرداختند.
سابقه همکاری نیروهای رژیم صهیونیستی و کردها در عراق به دهه ۱۹۳۰ باز میگردد؛ جایی که آژانس یهود نمایندهای به نام «رئووین شیلواه» موسس سرویس جاسوسی موساد را در بغداد منصوب کرد که نشان دهنده اهمیت عراق برای صهیونیستهاست.
«شلومو ناکادمون» روزنامهنگار صهیونیست و متخصص در زمینه تصمیمگیری سیاسی اسرائیل کتابی منتشر کرده که در آن از میزان همکاری بین رژیم صهیونیستی و سرویس جاسوسی موساد و «مصطفی بارزانی» رهبر کردهای عراق که شورش کردها علیه دولتهای عراق از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۷۵ را رهبری میکرد صحبت کرده است. طبق اطلاعاتی که در این کتاب آمده اسرائیل نقش پررنگی در این شورشها داشت و سران صهیونیست صراحتا اعتراف میکنند که فعالیتهای موساد در شمال عراق با اهداف بشردوستانه نبود، بلکه هدف اسرائیل تضعیف عراق و ایجاد بی ثباتی در عراق است.
رابطه بین موساد و کردهای عراق در دوره مصطفی بارزانی حدود ۱۲ سال طول کشید و مستشاران نظامی اسرائیل در همه این سالها در اردوگاه مصطفی بارزانی حضور داشتند و تیمهای مستشاری رژیمصهیونیستی هر سه ماه یکبار تعویض میشدند. اما ریاست دائمی این تیمها را یکی از اعضای ارشد موساد به همراه یک افسر ارتش اسرائیل و یک مشاور فنی بر عهده داشت. مشاوران نظامی رژیم صهیونیستی به بارزانی کمک میکردند تا روشهای جنگ مدرن را یاد بگیرد و کردها را برای جدایی طلبی و استقلال از دولت مرکزی عراق تحریک میکردند. در واقع اسرائیل کردهای عراق را فرصتی ارزشمند برای تضعیف ارتش این کشور می دانست.
«ادموند گاریب» پژوهشگر صهیونیست در کتاب «مسئله کردها در عراق» میگوید که ساواک در دوره رژیم شاه ایران و موساد یک سرویس اطلاعاتی کردی پیچیده تشکیل داده بودند که هدف آن جمع آوری اطلاعات درباره دولت عراق و مردم این کشور بود.
دکتر «اسامه النجیفی» یکی از اعضای پارلمان عراق و وزیر اسبق صنعت این کشور درباره رابطه کردها با رژیم صهیونیستی میگوید که روابط اسرائیل با کردها در دهه ۹۰ قرن گذشته و در سایه درگیری شدید میان کردها و رژیم صدام حسین تقویت شد. در واقع اسرائیل از ضعف کردها در محیط عربی در داخل و خارج عراق استفاده کرده و به آموزش نیروهای پیشمرگه پرداخت. هدف اسرائیل توسعه درگیری میان اعراب و کردها بوده و بسیاری از شاخصها حضور عناصر یهودی و صهیونیست در مناطق کردستان عراق را تایید میکند و میتوان آنها را در خیابانهای اربیل و سلیمانیه و دهوک به شکل علنی مشاهده کرد.
طرح خطرناک اسرائیل برای شهرک سازی در شمال عراق
علاوه بر آن مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق از رویکرد پدرش در حفظ روابط نزدیک با رژیم صهیونیستی پیروی کرد و به همین دلیل بود که افسران ارتش اسرائیل به راحتی بیش از ۱۳۰ هزار نیروی پیشمرگه را در ازای اطلاعاتی که کردها در اختیار اسرائیل قرار میدادند آموزش دادند. «محمود عثمان» مشاور مسعود بارزانی میگوید اسرائیلیها از ما اطلاعاتی درباره ارتش عراق میخواستند و در عین حال اطلاعاتی درباره تحرکات ارتش عراق به ما میدادند. حتی اسرائیلیها یک بیمارستان صحرایی در اقلیم کردستان ایجاد کردند که پوششی برای فعالیتهای جاسوسی آنها بود.
«وین مادسن» روزنامهنگار امریکایی در گزارشی که درباره میزان نفوذ اسرائیل در عراق با همکاری کردها منتشر کرده درباره طرح توسعه طلبانه شهرکسازی رژیم صهیونیستی در شمال عراق صحبت و تاکید میکند اسرائیل در صدد سیطره بر بخشهایی از عراق جهت تحقق رویای تاسیس «اسرائیل بزرگ» از نیل تا فرات است.
گزارش این نویسنده آمریکایی حاوی اطلاعاتی است که پیش از این منتشر نشده بود. این گزارش به اطلاعاتی اشاره میکند که مربوط به طرح انتقال یهودیان از اراضی اشغالی به شهر موصل و نینوا در شمال عراق است و این افراد در قالب ماموریتهای مذهبی و بازدید از زیارتگاههای باستانی یهودیان در عراق وارد این کشور شدند.
بر اساس این گزارش یهودیان کرد از سال ۲۰۰۳ میلادی که آمریکا به عراق حمله کرد اقدام به خرید زمینهایی در شمال عراق کردند که از نظر آنها دارایی تاریخی یهودیان است. در واقع علت تمرکز صهیونیستها بر این مناطق عراق آن است که اسرائیلیها بهانهای برای ساکن شدن در عراق داشته باشند.
برای رسیدن به این هدف در طول سالهای گذشته عناصر موساد با همکاری شبه نظامیان شورشی کرد و دیگر گروههای مزدور حملاتی را علیه مسیحیان، کلدنیها و آشوریهای عراق در موصل، حمدانیه، سلیمانیه و سایر مناطق کردنشین انجام و آنها را به گروههای وابسته به مقاومت نسبت دادند تا روند استقرار یهودیان اسرائیلی در شمال عراق تسهیل گردد.