رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه ورزش: تیم ملی کشتی آزاد ایران که سال گذشته در قزاقستان به عنوان قهرمانی رسیده بود، این بار با پوستاندازی صورتگرفته پس از مسابقات جهانی نروژ، پای به رقابتهای قهرمانی آسیا در مغولستان گذاشت و با عمکردی قابل توجه، با اختلاف چشمگیر نسبت به سایر رقبا و همچنین عملکرد دوره گذشته، قهرمانی رقابتها را به دست آورد. نکته قابل توجه اینکه کشتی گیران جوان ایران در این دوره از رقابت ها عملکرد درخشانی داشتند و با درخشش خود یک بار دیگر قابلیت های کشتی گیران ایرانی را به آسیا و جهان یادآور شدند.
* رضا مومنی نخستین کشتیگیر ایران در این دوره از رقابتها بود. رضا که در دور دوم برابر حریفی از کشور هندوستان مغلوب شده بود، با توجه به ناکامی این حریف در راهیابی به فینال از حضور در جدول شانس مجدد باز ماند و موفق به کسب مدال نشد. کومار راوی قهرمان وزن 57 کیلوگرم این دوره از رقابتها شد.
* داریوش حضرتقلیزاده، نماینده شایسته ایران در وزن بعد بود. داریوش که با برتری برابر سه کشتیگیر از کشورهای کره، بحرین و قزاقستان به فینال وزن 61 کیلوگرم رسیده بود، در برابر نایبقهرمان المپیک توکیو ره به جایی نبرد و با قبول شکست برابر ری هیگوچی به مدال نقره دست یافت.
* رحمان عموزاد ستاره بیچون و چرای کشتی ایران در این دوره از رقابتها بود. کشتیگیر 19 ساله کشورمان با عملکردی طوفانی، با کسب 29 امتیاز و واگذاری تنها یک امتیاز گردنآویز طلا در وزن 65 کیلوگرم را از آن خود کرد. اوج کار رحمان پیروزی برابر باجرانگ، دارنده برنز المپیک و جهان بود تا یکبار دیگر نشان دهد پسوند بیرحم پشت اسمش، کاملا برازنده او در میدان کشتی است.
* محمد مهدی یگانه جعفری، کشتیگیر شایسته ایران در وزن 70 کیلوگرم بود که بعد از شکست برابر حریف ژاپنی به جدول شانس مجدد رفت ولی در نهایت برابر حریف قزاق هم شکست خورد و از رسیدن به مدال برنز باز ماند. هرچند با کسب رتبه پنجم او نیز نقشی در کسب قهرمانی ایران در این تورنمنت ایفا کرد.
* یونس امامی یکی از کشتیگیران نسبتا با سابقه ایران در این دوره از مسابقات محسوب میشد. یونس با اقتدار حریفانی از ژاپن و مغولستان میزبان را شکست تا مدال نقره خودش را قطعی کند. در فینال اما یونس حریف سرسخت قزاقستانی با سابقه نایبقهرمانی جهان و قهرمانی آسیا را در پیش داشت که با ارائه کشتیای جانانه او را 2-5 شکست داد و قهرمان وزن 74 کیلوگرم آسیا شد.
* یکی از شیرینترین مدالهای ایران در این دوره مربوط به علی سوادکوهی است. دلاور جوان کشورمان که با برتری برابر حریفانی از مغولستان و ژاپن به فینال وزن 79 کیلوگرم رسیده بود، در فینال حریف چغر هندی را روبروی خود میدید. علی که به ریزهکاریهای کشتی واقف بود، با گرفتن امتیازات درشت موفق شد با بالیان در عدد 9 به تساوی برسد تا به لطف کسب امتیازات درشت بیشتر، تاج قهرمانی بر آسیا را روی سرش بگذارد.
* محسن مصطفوی کشتیگیر وزن 86 کیلوگرم این در مسابقات آسیایی 2022 عملکرد قابل قبولی داشت. محسن در نخستین بازی حریف ترکمنستانی را با امتیاز عالی شکست داد ولی باخت برابر حریف هندی او را راهی جدول شانس مجدد کرد. مصطفوی روحیه خودش را به خوبی حفظ کرد و توانست با برتری برابر حریف اهل کره جنوبی، مدال ارزشمند برنز را دشت کند.
* پدیده کشتی ایران در این دوره از رقابتها، عنوانی است که میتوان برای امیرحسین فیروزپور در نظر گرفت. دلاور ایران در وزن 92 کیلوگرم که کمترین نشانی از سنو سالش را در تشک کشتی به همراه نداشت و در روندی استثنایی موفق شد حریفانش از قزاقستان، ژاپن و مغولستان را با امتیاز عالی شکست داده و نخستین مدال طلای خودش در رقابتهای آسیایی را به دست بیاورد.
* محمدحسین محمدیان، فرزند برومند عسکری محمدیان که در المپیک توکیو موفق به تکرار مدالهای پدرش نشده بود، در مغولستان جبران کرد و بعد از شکست برقآسای حریفان هندی و قزاقستانی به فینال رسید. در فینال نیز محمدیان حریف بد بدن مغول را با نتیجه قاطع 0-11 برد و به مقام قهرمانی وزن 97 کیلوگرم رسید.
* یدالله محبی که در غیاب امیرحسین زارع در سنگین وزن برای ایران روی تشک رفت،جانشین خلفی برای تاجگذار سنگینوزن جهان بود و با برد برابر کشتیگیران ازبک، مغول و قزاق، قهرمان وزن 125+ آسیا لقب گرفت. این سومین طلای محبی در مسابقات قهرمانی آسیا بود.
کسب 6 طلا، یک برنز و یک نقره از ده وزن، قهرمانی ایران در بخش تیمی را نیز قطعی کرد. در ردهبندی امتیازی این دوره از مسابقات، ایران با 201 امتیاز بالاتر از هند، قزاقستان، ژاپن، مغولستان و قرقیزستان، بار دیگر بر بام کشتی آسیا ایستاد تا پژمان درستکار سرمربی محبوب و کاربلد تیم ملی نشان دهد موفقیتش با تیم ملی در مسابقات جهانی سال گذشته اتفاقی نبوده است.
از نکات ویژه این دوره از رقابتها برای ایران، به دست آوردن مجدد طلای سنگینوزن بود. جایی که پس از کسب مدال برنز توسط طاهری در سال 2021 و هادی در سال 2020، یدالله محبی قاطعانه سومین طلای خودش را دشت کرد تا ایران پس از دوسال مجددا این مدال خاص را در چنگ خودش بگیرد.
دیگر اتفاق جالب در این مسابقات، درخشش تکراری مازندرانیها برای تیم ملی بود. رحمان عموزاد، امیرحسین فیروزپور و محمدحسین محمدیان سه دلاور مازندرانی تیم ملی در این رقابتها بودند که با درخششی مثالزدنی، خودشان را در شمایل یک فوقستاره به کادر فنی نشان دادند.