جهان بر بد‌ اندیش تنگ آوریم!

      
قحطی اسکناس در سئول جنوبی!
در واکنش به اتفاقات اخیر باید دید آیا هئیت رئیسه فدراسیون فوتبال قادر است مشکلات عدیده مالی خود را برطرف سازد یا اینکه آنها نیز همانند تمامی مدیران پیشین فوتبال اقدام به کاسه گردانی خواهند کرد تا به این ترتیب خزانه خالی از پول خود را شارژ کنند.
کد خبر: ۹۵۶۸
۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ | ۱۳:۱۱

رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه ورزش: قصه بی پولی فدراسیون فوتبال یک قصه تکراری و خسته کننده شده اما با این حال هر مدیری که وارد ساختمان سئول جنوبی می شود نخستین جمله ای که به زبان می آورد، موضوع بی پولی و قحطی اسکانس در خزانه فدراسیون فوتبال را مطرح می کند تا به این ترتیب بتواند ناکامی های خود را پوشش دهد اما پس از مدتی این واقعیت برملا می شود که نه تنها بی پولی وجود نداشته بلکه بودجه به قدر کفایت وجود داشته اما محل هزینه کرد این منابع مالی در راستای توسعه و تقویت فوتبال نبوده بلکه صرف ریخت و پاش های مدیریتی شده است!

وقتی عزیزی خادم برای اسکوچیچ کف می‌زند(عکس) - ورزش سه

 

این ماجرا صرفا به دوره مدیریتی فدراسیون عزیزی خادم برنمی گردد بلکه این معضل در ادوار مختلف مدیریتی فدراسیون فوتبال وجود داشته است اما در دوره مدیریتی عزیزی خادم آش به قدری شور شد که دستگاه های نظارتی و قضایی برای مقابله با آن وارد عمل شدند.

 

پیش از این اسنادی از پاداش رییس معزول و سرپرست پرحاشیه تیم ملی منتشر و مورد توجه قرار گرفت و حالا فهرست بلندبالایی از تخلفات گسترده در بخش رسانه و روابط عمومی فدراسیون فوتبال مشاهده می‌شود که در نوع خود بی‌سابقه به نظر می‌رسد

 

در این مورد روز گذشته ایسنا با انتشار گزارشی عجیب به این موضوع پرداخته و با اعلام اینکه مشاوران رسانه‌ای رییس معزول فدراسیون فوتبال تنها در سه سفر خارجی مبالغ هنگفتی را به عنوان پاداش و تنخواه دریافت کرده‌اند که در نوع خود جالب توجه است افزود: با گذشت حدود ۷۰ روز از عزل رییس فدراسیون فوتبال و آغاز حسابرسی اسناد فدراسیونی که در سال ۱۴۰۰ تنها به بودجه و اعتبارات دولتی متکی بوده، مستندات افشای تخلفات متعدد و گسترده این دوره که به فدراسیون خوبان عالم مشهور است، هم چنان ادامه دارد.

شهاب الدین عزیزی خادم از ریاست فدراسیون فوتبال عزل شد

 

اما علت اصلی بروز این اتفاقات و پرداخت پاداش های نجومی به نزدیکان آقای رئیس چه بود؟ مهمترین موضوعی که می توان به آن اشاره کرد نقش کمرنگ نظارت در حوزه دستگاه ورزش است، اگر مجمع عمومی فدراسیون فوتبال به عنوان مرجع بالادستی عملکرد دقیقی بر رفتار مدیریتی عزیزی خادم داشت هرگز چنین اتفاقاتی رخ نمی داد اما سو مدیریت در لایه های مختلف مجمع عمومی فدراسیون فوتبال باعث شد عزیزی خادم احساس امنیت کند و هر آنچه مورد نظرش هست را به اجرا در بیاورد و در شرایطی که وی قرار بود هزار میلیارد تومان برای فوتبال درآمدزایی کند اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه همه چیز برعکس از کار در آمد و ماجرا به گونه ای پیش رفت که پروژه درآمدزایی شهاب در فوتبال به سناریوی هزینه تراشی از جیب دولت مبدل گشت.

 

در این میان عدم نظارت کافی از سوی دستگاه ورزش نیز مزید برعلت شده تا رئیس فدراسیون فوتبال معزول بدون هیچ دستگاه ناظری هر آنچه خودش دوست می داشت را به اجرا در آورد بدون اینکه به فرد یا گروهی توضیحی بدهد.

آشنایی با شهاب الدین عزیزی خادم؛ رییس فدراسیون فوتبال کیست؟ | خبرگزاری ایلنا

 

با این وجود یک مقام آگاه در وزارت ورزش و جوانان در این ارتباط می گوید: از آنجا که سیاست وزارت ورزش و جوانان دخالت در رشته های مختلف ورزشی نیست، این وزارتخانه برای جلوگیری از دخالت های غیر مرتبط ابتدا به ساکن از هرگونه رفتاری پرهیز کرد تا مادامی که اعضای هئیت رئیسه به این جمع بندی رسیدند که به دلیل تخلفات رخ داده باید رئیس فدراسیون فوتبال عزل شود. آنگاه ما از این تصمیم حمایت کردیم و به عنوان دستگاه ورزش تصمیم هئیت رئیسه را پذیرفتیم و حالا باید در مجمع در این خصوص تصمیم گیری نهایی صورت گیرد.

 

حالا سوال اینجاست با وجود بی پولی مزمن و ریخت و پاش های دوره مدیریتی عزیزی خادم برای پرداخت پاداش های نجومی و هزینه های هنگفت بابت سفرهای دور دنیا، آیا این مبالغ به خزانه فوتبال برمی گردد یا خیر؟ با در نظر گرفتن شرایط کنونی احتمال وقوع چنین اتفاقی نزدیک به صفر است مگر اینکه دستگاه قضایی وارد عمل شود که این پروسه به دلیل رسیدگی تخصصی بسیار زمان بر خواهد بود و بعید است چنین اتفاقی رخ دهد.

جلسه اسکوچیچ با عزیزی خادم برگزار شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان |  Mehr News Agency

 

از این رو باید دید آیا هئیت رئیسه فدراسیون فوتبال قادر است مشکلات عدیده مالی خود را برطرف سازد یا اینکه آنها نیز همانند تمامی مدیران پیشین فوتبال اقدام به کاسه گردانی خواهند کرد تا به این ترتیب خزانه خالی از پول خود را شارژ کنند تا شاگردان دراگان اسکوچیچ در آستانه شروع اردوهای آماده سازی تیم ملی برای حضور پر قدرت در جام جهانی وارد فاز عملیاتی شوند و بازیهای تدارکارتی خود را با کشورهای کم توقع و درجه سه و چهار شروع کنند چون با این وضعیت هیچ کسی حاضر نیست با مدیران فوتبال ایران سر میز مذاکره بنشیند تا برنامه ریزی بازی تدارکاتی را انجام دهد تا جایی که شاهرخی سرمربی اسبق تیم ملی در این مورد به فارس گفته بود: معجزه وقتی اتفاق می‌افتد که بساطش فراهم باشد. بساط معجزه هم داشتن مدیریت، تدارکات خوب، نداشتن مشکلات مالی و ... است. اکنون برای جابه‌جا کردن یک دلار هم مشکل داریم. چگونه می‌توانیم بازی‌های تدارکاتی خیلی خوبی داشته باشیم؟ مجبوریم دلمان را به بازی با تیم‌های کیلویی خوش کنیم اما خیلی از مواقع همین تیم‌ها هم با ما بازی نمی‌کنند. برای همین آماده‌سازی تیم ملی برای جام‌جهانی سخت است.

نظرات بینندگان
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب‌سایت منتشر خواهد شد
* متن پیام:
نام و نام خانوادگی:
ایمیل: