به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن، به نقل از فارس، جلسه کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین با حضور اعضای این ستاد برگزار شد.
مهمترین مشکل در اربعین سال گذشته سهمیهبندی تعداد زائران بود
مجید نامجو، قائم مقام ستاد توسعه و بازسازی عتبات در این جلسه اظهارداشت: ستاد توسعه و بازسازی عتبات به عنوان مسؤول کمیته اسکان و تغذیه شاید یکی از مهمترین ارکان اربعین باشد. بر همین اساس برای اجرای برنامهها، نیازمند همکاری با سازمانهای مختلف هستیم.
وی با بیان اینکه ما تجربه اربعین سال ۹۸ را داریم، تصریح کرد: سال ۹۹ زائران ایرانی در اربعین حسینی به عراق اعزام نشدند و سال گذشته نیز باشرایط کرونایی، اربعین به صورت محدود برگزار شد. مهمترین مشکل اربعین سال گذشته سهمیهبندی بود که این امر به برپایی اربعین ضربه وارد کرد.
پیشبینی تشرف ۵ میلیون زائر به پیادهروی اربعین امسال
نامجو با اشاره به پیشبینی تشرف بیش از ۵ میلیون زائر به عراق در ایام اربعین، تصریح کرد: امیدواریم با لغو روادید در اربعین سال جاری حدود ۵ میلیون زائر را اعزام کنیم. البته یکی از مهمترین اقدامات، ساماندهی موکبها هستند که باید برای این امر برنامهریزی شود.
وی با بیان اینکه در این شرایط باید مردمی بودن مراسم اربعین را حفظ کنیم، تصریح کرد: حدود ۱۰۰ روز تا اربعین حسینی باقی مانده و باید ساماندهی موکبها را به درستی پیش ببریم. یکی دیگر از امور، حضور موکبها در مرزهاست که باید برای عبور کامیونها و مواد غذایی مجاز برنامهریزی کنیم تا در روند ارسال تجهیزات با مشکلاتی مواجه نشویم.
امسال مرز خسروی روی زائران اربعین باز میشود
نامجو با اشاره به اینکه امسال در ایام اربعین، مرز خسروی هم با پیگیریها بازگشایی میشود، گفت: بازگشایی این مرز در کنار ۴ مرز اصلی، از تراکم جمعیت میکاهد. همچنین شدت گرما در اربعین را شاهد خواهیم بود و هرچه پیش میرویم گرما در اربعین بیشتر میشود که باید وسایل سرمایشی تدارک دیده شود تا زائران دچار گرمازدگی نشوند.
بازگشایی مرز زمینی عراق در روزهای آینده
پس از آن، حسن پلارک، رئیس کمیته زیر ساخت عراق ستاد اربعین با بیان اینکه امسال اربعین نسبت به سالهای گذشته تفاوتهایی دارد، خاطرنشان کرد: امسال براساس پیشبینیها تعداد زائران ما نسبت به سالهای گذشته افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، مرزهای زمینی در روزهای آینده بازگشایی میشود و قرار است به مرور تعداد زائرانی که از مرز زمینی اعزام میشوند، بیشتر شود. البته امیدواریم در ایام اربعین هم این روند ادامه پیدا کند.
حشدالشعبی مسوولیت امنیت زائران اربعین ۱۴۰۱ را برعهده گرفت
پلارک با اشاره به اینکه تصمیم گرفته شد مرز خسروی هم اربعین امسال بازگشایی شود، ادامه داد: با توافق صورت گرفته حشدالشعبی هم امنیت مسیر را برعهده گرفتهاند و گشت سیار را برقرار میسازند. همچنین استانداری کرمانشاه فعال خواهد شد تا اقدامات مدیریت و تردد از مرزها به سهولت انجام گیرد.
رئیس کمیته زیر ساخت عراق ستاد اربعین با بیان اینکه در این ستاد، کمیتهها به صورت جداگانه و همچنین مشترک فعالیت دارند، گفت: کمیته اسکان و تغذیه و مشارکتهای مردمی که مسؤولیت آن با ستاد بازسازی عتبات است، علاوه بر جذب مشارکت مردمی، باید به اسکان و تغذیه زائران نیز توجه داشته باشند و هر کمبود یا تخلفی در این عرصه صورت گیرد، باید پاسخگو باشد.
۱۳۹ میلیون بسته آب آشامیدنی برای اربعین امسال پیشبینی شده است
پلارک با اشاره به اینکه برخی دستگاهها به کمیتهها کمک میکنند، خاطرنشان کرد: امسال تأمین آب آشامیدنی با توجه به گرمای هوا از اهمیت زیادی برخوردار است. برهمین اساس، در جدول پیشبینی شده، ۱۳۹ میلیون آب بسته بندی باید آماده و بین زوار توزیع شود.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو برای تأمین آب و برخی دیگر از خدمات به زائران اربعین باید با کمیته مشارکتها و اسکان و تغذیه اربعین هماهنگ شود، گفت: آبرسانی امری مهم و حیاتی است که کمیتههای مرتبط باید با دقت بیشتری نسبت به تأمین آب آشامیدنی برای زائران اربعین برنامهریزی کنند.
آمادگی ۳ هزار موکب برای اربعین ۱۴۰۱
پلارک با اشاره به اینکه حدود ۳ هزار موکب اربعین داریم، تصریح کرد: اینموکبها باید ساماندهی و بررسی شوند تا خدمات مناسبی به زوار ارائه شود. همچنین نوع تغذیه با توجه به گرمای هوا و شیوه طبخ ونگهداری مواد اولیه از اهمیت زیادی برخوردار است که باید مورد توجه قرار گیرد.