رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه سیاست - محمد دائیرضایی : روز پنجشنبه دوم تیر ماه جاری، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف (سخنگو و مشئول روابط عمومی کل سپاه) اعلام کرد: با حکم سردار سرلشگر پاسدار حسین سلامی، سردار سرتیپ محمد کاظمی، جانشین حجت الاسلام و المسلمین حسین طائب در اطلاعات سپاه شد. حسین طائب از بدو تشکیل سازمان اطلاعات سپاه در مهر ماه 1388 در حدود 13 سال ریاست این سازمان را بر عهده داشت. البته سپاه از زمانی که در اردیبهشت سال 1358 تشکیل شد، دارای یک دایره تحقیقاتی و اطلاعاتی بود که ریاست آن را علی محمد بشارتی جهرمی بر عهده داشت.
طائب قبل از سازمان
حسین طائب در سال 1361 به دلیل حضور مستمر در جبهه ها به عضویت سپاه پاسداران درآمد. در سال 1384 تا 1386 مسئولیت معاونت فرهنگی و اجتماعی ستاد مشترک سپاه را برعهده داشت. سال 1386 تا 1387 به عنوان جانشین فرمانده بسیج منصوب شد. آخرین سمت وی قبل از ریاست بر سازمان اطلاعات سپاه، فرماندهی بسیج در سال 88 بود.
طائب در دوران وزارت علی فلاحیان بر وزارت اطلاعات، معاون وزیر بود. بسیاری از کارشناسان برکناری طائب از وزارت اطلاعات را مرتبط اقدامات او در دستگیری مهدی هاشمی (فرزند رئیس جمهور وقت) می دانند. وی با نظر مستقیم هاشمی رفسنجانی از وزارت اطلاعات کنار گذاشته شد. طائب در کابینه اول محمود احمدی نژاد یکی از گزینه های تصدی وزارت اطلاعات بود اما در نهایت محسنی اژه ای این متصدی این سمت شد.
دستاوردهای سیزده ساله
دستگیری جیسون رضائیان، شناسایی عبدالرسول دری اصفهانی تبعه ایرانی-کانادایی، انهدام باند نمازیها، شناسایی جاسوسان دو تابعیتی مانند نزار زکا ،ناجی شارما و نازنین زاغری که در نهایت منجر به آزادی 530 میلیون دلار از اموال بلوکه شده کشور در نزد انگلیس شد، ازکار های مهم وی به شمار می رود. طائب سه ماه قبل از شهادت حاج قاسم سلیمانی از خنثی کردن طرح ترور وی توسط سازمان تحت امرش خبر داده بود.
وی در دوره ای ریاست سازمان اطلاعات سپاه را برعهده گرفت که کشور در اعتراض های ناشی از انتخابات سال 1388 بود . طائب با گذر از این چالش توانست در قامت موسس این سازمان به جذب نسل جوان نخبه و متخصص انقلابی نقش اطلاعات سپاه را احیاء کند و یک سازمان اطلاعاتی چند بعدی، فعال و نوین را با معماری جدید برای کشور به ارمغان بیاورد.
نقاط ضعف
با تمامی این تفاسیر نقدهایی نیز به عملکرد وی وارد است. انجام برخی ترور ها و اقدامات خرابکارانه در دوران مدیریت او برسازمان اطلاعات سپاه به وقوع پیوست. ورود بیش از اندازه سازمان اطلاعات به مسائل سیاسی داخلی از جمله دیگر نقدهای جدی به دوران مدیریت او است.
اما با توجه به ابعاد گوناگون ماجرا، نمیتوان دوران حسین طائب بر اطلاعات سپاه را نادیده گرفت.گفتنی است دوره های مدیریتی در ساختار حاکمیتی جمهوری اسلامی معمولا دو دوره پنج ساله است. حسین طائب سه سال بیش از این سنت بر سازمان اطلاعات ریاست کرد. او در دوران مدیریت خود بر سازمان اطلاعات سپاه توانست با نسل جدیدی از جوانان که نه انقلاب اسلامی را دیدهاند و نه درک جدیی از دوران دفاع مقدس داشتند، سازمانی اطلاعاتی و امنیتی توانمند و وفاداری را برای جمهوری اسلامی سامان دهد.