رسانه بهمن، گروه ورزش: با برگزاری 8 دیدار شاگردان بهروز عطایی در لیگ ملت های والیبال به نظر می رسد شرایط برای سنجش نقاط ضعف و قوت تیم ملی والیبال ایران فراهم تر از پایان 4 دیدار نخست این تیم است. دستاورد تیم رتبه یازدهم رنکینگ فدراسیون جهانی والیبال تا پایان هفته دوم ثبت 4 پیروزی برابر چین، استرالیا، آمریکا و کانادا بوده است و بلند قامتان ایرانی مقابل هلند، ژاپن، بلغارستان و برزیل متحمل 4 شکست شده اند.
در این بین یکی از نکات نگران کننده در عملکرد به نمایش گذاشته شده شاگردان عطایی روند پرنوسان و پر تلاطم این تیم است که والیبال دوستان این معضل را به وضوح مقابل چین و استرالیا مشاهده کردند. ایرانی ها در طول بازی لحظاتی کم اشتباه و مقتدر ظاهر می شدند اما دقایقی بعد به ناگهان با عملکردی پر نوسان و پر افت و خیز والیبال دوستان را متعجب و شگفت زده می کردند که احتمال دارد همین شکست در ست دوم برابر چین و ناکامی در ست سوم مقابل استرالیا در روز پایانی مرحله مقدماتی، قهرمان 4 دوره مسابقات قهرمانی مردان آسیا را با مشکل مواجه کند و منجر به عدم حضور این تیم در دور نهایی مسابقات شود.
نگاه بیش از حد مثبت، دشمن تیم های در راه پیشرفت
قطعا تیم ملی والیبال ایران باید برای بخشی از عملکرد درخشان و مثبتش مورد تمجید و تحسین قرار گیرد که نمونه فردی آن را در ایستادن امین اسماعیل نژاد در جایگاه سوم بهترین اسپکرها با کسب 113 امتیاز بالاتر از افرادی همچون راک موزیج، یوجی نشیدا، لینوس وبر، تیموتی استفان مار، الکساندر نیکولوف و آلان سوزا مشاهده کردیم یا در بخش تیمی شاگردان عطایی از حیث کم خطاترین تیم با ثبت 159 خطا در طول مسابقات پایین تر از چین در جایگاه دوم ایستادند و براساس میانگین خطا بر ست با 6.12 خطا جایگاه نخست را تصاحب کردند یا از حیث سرویس در بخش تعداد خطای سرویس ها بعد از چین در جایگاه دوم، در بخش سرویس های موفق با 47 ایس (سرویسی که مستقیم تبدیل به امتیاز می شود) بعد از ژاپن در رتبه دوم و میانگین سرویس موفق بر ست با 1.81 پایین تر از فرانسه به مقام دوم تکیه زده اند.
همچنین تیم ملی والیبال ایران در بخش برترین تیم از لحاظ حمله از نظر تعداد کل حملات، حملات موفق، تعداد خطای حملات به ترتیب در رتبه پانزدهم، چهاردهم و چهارم قرار گرفته است و با ثبت 51درصد موفقیت حمله به جایگاه پنجم تکیه زد اما اگر تصور کنیم تیم ملی والیبال ایران در تمام بخش ها شایسته و در خور عمل کرده است، با پنداری غلط اتفاقات 8 دیدار نخست را قضاوت کرده ایم.
تیم ملی والیبال زیر ذره بین آمار
شاگردان مربی 51 ساله تیم ملی از حیث دفاع در بخش انفرادی موفق عمل نکردند که میتوان نمونه بارز آن را در ثبت 10، 8، 6، 6 و 4 دفاع توسط مهدی جلوه، میلاد عبادی پور، امین اسماعیل نژاد، امیرحسین اسفندیار و امیرحسین توخته مشاهده کرد. بنابراین با بررسی بخش تیمی این عنصر تعیین کننده والیبال زوایا و نکات مشهود ضعف ایران بیش از گذشته نمایان می شود؛ تیم ملی والیبال ایران از لحاظ تعداد کل دفاع ها، ریباند (دفاعی که منجر به حفظ توپ و ادامه رالی شده است)، تعداد دفاع موفق و میانگین دفاع بر ست به ترتیب با ثبت آمار 259 دفاع، 85 دفاع ریباند، 44 دفاع موفق و 1.69 دفاع در هر ست در جایگاه سیزدهم، چهاردهم، پانزدهم و سیزدهم ایستاده است.
همچنین محمدرضا حضرت پور، امیرحسین اسفندیار و میلاد عبادی پور با 36، 36 و 34 دریافت توپ عملکردی مایوس کننده را به نمایش گذاشتد. در بخش تیمی نیز تیم ملی والیبال ایران با ثبت آمار 475، 123، 37 و 26% در بخش های تعداد کل دریافت ها، تعداد دریافت عالی، تعداد خطای دریافت و درصد دریافت عالی به ترتیب در جایگاه دوازدهم، دوازدهم، هشتم و سیزدهم قرار گرفته است. در توپ گیری هم بازیکنانی مثل محمدرضا حضرت پور، میلاد عبادی پور، محمد طاهر وادی، امین اسماعیل نژاد و امیرحسین اسفندیار با ثبت آمار 27، 21، 21، 17 و 10 توپ گیری عملکردی ضعیفی را به جا گذاشتند که این موضوع بعد از توجه به آمار تیمی بیش از گذشته پدیدار می شود؛ تیم ملی ایران از حیث تعداد توپ گیری موفق و میانگین توپ گیری بر ست با ثبت 225 و 8.65 توپ گیری در رتبه سیزدهم و چهاردهم قرار گرفته است.
بعد از بررسی آیتم های دفاع، دریافت و توپ گیری متوجه خواهیم شد شاگردان عطایی در 3 بخش مهم ضعیف عمل کردند و در زمره کشورهای شکننده لیگ ملت های والیبال قرار می گیرند.
4 جدال سخت پیش روی شاگردان عطایی
بعد از بررسی آیتم های دفاع، دریافت و توپ گیری متوجه خواهیم شد شاگردان عطایی در 3 بخش مهم ضعیف عمل کردند و در زمره کشورهای شکننده لیگ ملت های والیبال قرار می گیرند. در بخش دفاع به دلیل تزریق نیروی جوان و حضور افرادی مثل امیررضا سرلک، محراب ملکی، مهدی جلوه و امیرحسین توخته این عملکرد نا امیدکننده را شاید بتوان قابل قبول دانست اما در بخش دریافت و توپ گیری که عموما این شرح وظایف بر دوش لیبرو و دریافت کننده های قدرتی است شاگردان عطایی از افرادی همچون محمدرضا حضرت پور، محمدرضا موذن، میلاد عبادی پور، مرتضی شریفی و امیرحسین اسفندیار در 8 دیدار آغازین خود سود بردند که پیش از این حضور در تورنمنت های بزرگی مثل المپیک، لیگ ملت های والیبال، جام جهانی و قهرمانی جهان در کارنامه این افراد درج شده است و قطعا در زمره افراد کم تجربه قرار نمی گیرند که با بررسی تمام جوانب به نظر می رسد مشکل طراحی تمرین و استراتژی های کادرفنی در این معضل نقش اول را ایفا می کند.
طبق شواهد، قرائن و بررسی نکات آماری ایجاد تغییر تحول در بخش دریافت، توپ گیری و سرویس امری زمانبر است و نیاز به ممارست در اجرای تمرینات حساب شده و اختصاصی دارد که همین موضوع منجر به سخت تر شدن شرایط ایران مقابل لهستان، صربستان، اسلوونی و ایتالیا پیش روی خواهد شد.
شاگردان نیکولا گربیچ، ایگور کولاکوویچ، مارک لبدف و فرناندو دی جورجی به ترتیب از بخش میانگین ایس بر ست در جایگاه چهارم، یازدهم، چهاردهم و نهم قرار دارند همچنین این کشورها در درصد موفقیت حملات به جایگاه دوم، چهارم، دهم و ششم تکیه زده اند و در میانگین خطا بر ست رتبه سیزدهم، دوم، یازدهم و چهاردهم ارمغان آنها بوده است که بخشی از این آمار می تواند شرایط نگرانی والیبال دوستان ایرانی را فراهم کند.
|انتهای پیام|