به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن به نقل از قدس : زارعپور با بیان اینکه نشستهای مجازی بین شرکتهای ایرانی و روسی از دو ماه پیش آغاز شده، افزود: «۱۸ شرکت توانمند ایرانی امروز در مسکو حضور دارند و در نشستها به تفاهمهای بسیار خوبی دست پیدا کردهاند». وی از امضای چهار سند همکاری بین شرکتهای ایرانی و روسی و یک سند نیز بین دو وزارتخانه خبر داد.
در همین رابطه مهندس علی جاهدی، مدرس هوش مصنوعی و دبیر ict پارک علم و فناوری خراسان رضوی در پاسخ به خبرنگار قدس درباره میزان توانمندیهای کشورمان در حوزه فناوریهای ارتباطی، آن را بخشی از حوزههای تخصص ملی ایرانیان دانست و تأکید کرد: در حوزه هوش مصنوعی نخبگان ایرانی به توانمندیهایی رسیدهاند که برخی حوزههای آن در جهان علم و صنعت سخت و دستنیافتنی است.
جاهدی با بیان اینکه علت کمرنگ بودن حضور دانشبنیانهای ایرانی در بازارهای بینالمللی تا امروز به اعمال تحریمهای ظالمانه و سخت بودن مراودات مالی استارتاپهای خودی با مشتریها برمیگردد تصریح کرد: در صورت حل شدن مشکل مبادلات مالی بین ایران و روسیه، جمهوری اسلامی ایران ارزش افزودهای فراتر از کشورهای پیشگام آمریکایی و اروپایی را شاهد خواهد بود. این مدرس علم و فناوری با اشاره به اینکه در حوزه هوش مصنوعی و بلاکچین دست برتر را داریم گفت: آنها مشتاق به حضور در حوزههای متنوع تولیدات ایران مانند تبادلات دیجیتال هستند و در همین باره، طی هفته آینده یک هیئت تجاری از روسیه به ایران خواهد آمد تا درباره خرید یکی از فناوریهای دانشبنیان ایران بحث و تعامل کنند.