به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن، به نقل از فارس، مرتضی صفدریزاده در همایش «فرصتها، چالشها و افق پیشروی توسعه صادرات کاشی و سرامیک با تاکید ویژه بر بازار عراق» که امروز در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: صنعت سرامیک ایران در دنیا جایگاه پنجم از نظر صادرات را دارد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور بیان داشت: وجود معادن غنی برای فرآیند تولید کاشی و سرامیک در ایران فراوان است و حتی برخی از کشورهای منطقه مواد اولیه مورد نیاز تولید کاشی و سرامیک خود را از ایران تامین میکنند.
صفدری زاده گفت: موقعیت جغرافیایی مناسب ایران و نزدیک بودن به بازارهای مصرف از جمله مزیتهای صنعت کاشی و سرامیک کشور است.
وی افزود: قیمت تمام شده کاشی و سرامیک در رقابتهای جهانی حداقل است و با استفاده از این فرصت در کنار ارتقا کیفیت میتوان افزایش صادرات را رقم زد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور اظهار داشت: با توجه به موقعیت جغرافیایی سفارش تمام مصرفکنندگان در اطراف کشور در کوتاهترین زمان ممکن و با حداقل هزینه دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه ایران میتواند پایتخت سرامیک جهان باشد، بیان داشت: تمام خط تولید کاشی و سرامیک از جمله ماشینالات مورد نیاز در ایران قابل تولید است.
صفدری زاده اظهار داشت: با وجود تحریمهای ظالمانه، صنعت کاشی و سرامیک به دلیل حضور موثر بخش خصوصی که بیش از 95 درصد این صنعت را تشکیل میدهد به 52 کشور صادرات داشته است.
وی بیان داشت: 73 درصد کاشی و سرامیک ایران به عراق صادر میشود که البته هم میتواند فرصت و هم تهدید باشد. حفظ حضور حداکثری در بازار عراق جزو اولویتهای ما است و البته شناسایی بازارهای جدید در دستور کار قرار دارد که یکی از از این بازارها بازارهای آفریقایی است. البته توسعه بازارهای صادراتی به منزله کم کردن از بازار عراق نیست.
صفدری زاده گفت: امروز 750 میلیون مترمربع ظرفیت تولید کاشی و سرامیک در کشور وجود دارد. بیش از 450 هزار نفر در کشور به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در این حوزه اشتغال دارند و این در حالی است که این صنعت کمترین مزاحمت را برای حاکمیت داشته است.