به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، بهرام عین اللهی در همایش ملی «خدمت ماندگار» که به مناسبت روز پزشک و داروساز صبح امروز (شنبه) و همزمان با چهارمین روز از هفته دولت، در سالن اجلاس سران کشور برگزار شد، افزود: حضور جامعه پزشکی نشان دهنده حمایت از دولت است و روز پزشک و روز داروساز را گرامی می داریم و از خدمات کادر سلامت قدردانی می کنیم.
وی با بیان اینکه شروع کار دولت با آمار بالای کرونا و مرگ و میر همراه بود، تصریح کرد: اولین فرمان مقام معظم رهبری بحث کنترل کرونا بود، با شروع کار دولت با اقدام جهادی رییس جمهور و معاون اول و مساعدت و همکاری همه ارگانهای دولت و نظام، سیل واکسن به کشور وارد شد و به عنوان اولویت اول مورد نظر قرار گرفت.
اولین محموله واکسن های ایرانی کرونا به ونزوئلا صادر شد
وزیر بهداشت اظهار داشت: همراهی همه مردم به ویژه جوانان در اجرای واکسیناسیون باعث شد این افتخار را در مجامع بین اللملی کسب کنیم.
عین اللهی با بیان اینکه ۶ مرکز تولید واکسن با کمک دانشمندان ایرانی وارد عرصه شد، گفت: در مقایسه با سال گذشته که با کمبود شدید واکسن کرونا مواجه بودیم، امروز تولید انبوه واکسن داریم و آماده صادرات به کشورهای مختلف هستیم و اولین محموله نیز به ونزوئلا ارسال کردیم.
پوشش همگانی بیمه سلامت
عین اللهی ادامه داد: در برنامه پوشش همگانی بیمه سلامت که با مساعدت مجلس ۶ هزار میلیارد تومان به آن بودجه اختصاص داده شد، ۶ میلیون نفر با سه دهک پایین به صورت رایگان بیمه شدند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج با اعتبار ۵ هزار میلیارد تومان با مساعدت مجلس به سرانجام رسیده و ۲ هفته پیش تشکیل این صندوق در هیات دولت به تصویب رسید تا خدمت شایسته ای به بیماران نیازمند ارایه شود.
به گفته عین اللهی، تصویب و اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۵ سال به تصویب رسیده و تا آخر شهریور مبالغ مورد نظر به دست پرستاران می رسد.
وی گفت: تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت نیز ابلاغ و اجرای آیین نامه مربوطه با برگزاری جلسات مرتب با مسئولان انجام شده و با توجه به اینکه شش تا هفت سال به عنوان پنجره جمعیت هدف گذاری شده، امیدواریم با برنامه های اساسی کاهش وحشتناک جمعیت را جبران کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: پوشش بیمه درمان ناباروری نیز از مهمترین برنامه های دولت بوده که ۹۰ درصد هزینه ها در بخش دولتی و ۷۰ درصد در بخش خصوصی را بیمه پرداخت می کند و شبکه درمان ناباروری را پایه گذاری می کنیم تا با کمک بخش خصوصی و دولتی ۳.۵ میلیون نفر افراد نابارور را درمان کنیم.
وزیر بهداشت به اجرای طرح دارویار اشاره کرد و گفت: اجرای طرح دارویار از کارهای انقلابی بوده و جوانان دانشمند و جهادی روی آن کار کردند.
وی گفت: این جوانان و دانشمندان بسته های سخت افزاری و نرم افزای را ایجاد کرده و ۲۳ تیر این طرح به اجرا در آمد و هزینه دارو از طریق نسخه الکترونیک پرداخت می شود و داروها هیچ افزایشی نداشته و حتی برخی از آنها کاهش یافته است.
عین اللهی تصریح کرد: هدف ما در اجرای این طرح برداشتن تعارض منافع بود.
وی افزود: اختلاف ارز ترجیحی و آزاد و قاچاق دارو از معضلات بود، علاوه بر اینکه ما به ۸۰ میلیون جمعیت کشور دارو ارایه می دادیم، قاچاق دارو نیز به کشورهای منطقه صورت می گرفت. در واقع به ۴۰۰ میلیون نفر خدمات دارویی ارایه می دادیم.
وزیر بهداشت، تصریح کرد: رفع کمبود دارو از برنامه های اصلی است و سرمایه گذاران بخش خصوصی و کارخانه های تولید دارو مساعدت کنند تا با افزایش تولید دارو، صادرات هم داشته باشیم.
عین اللهی، افزایش پوشش بیمه ای دارو، تلاش جامعه داروسازی کشور جهت خودکفایی دارویی، رونمایی از ۲۳ محصول دانش بنیان در ایران هلث، حمایت از تولید و ایجاد زیر ساخت های فناوری پارک ها و مراکز فناوری رشد، تشویق شبکه های تحقیقاتی برای تولید محصول محور با توجه به اینکه ، ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور داریم، افزایش حقوق دستیاران پزشکی، افزایش ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش پزشکی، توجه به خوابگاههای دانشجویی، تقویت شبکه های بهداشتی و تبدیل وضعیت ۶۷ هزار نیرو در قالب ایثارگران را از جمله اقدامات وزارت بهداشت در یکسال اخیر عنوان کرد.
وزیر بهداشت همچنین افزودن ۲۱ مولکول جدید به خدمات دارویی کشور، پایان فاز ۲ طرح ملی ارتقای سلامت و آغاز فاز ۳، شروع تجهیز آزمایشگاهها، بروز رسانی آخرین نسخه فارماکوپه دارویی که بعد از ۶ سال به روز شده، ثبت بیش از ۳۰ مولکول، انتشار دارونامه طب سنتی و طبیعی به صورت کتاب برای اولین بار، توسعه دیپلماسی سلامت و ارتباط با وزرای بهداشت کشورهای مختلف به ویژه برای اعزام بیمار و توریسم سلامت و اعزام اساتید به مناطق محروم را از دیگر اقدامات مهم وزارت بهداشت در یکسال اخیر برشمرد.