به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن، به نقل از فارس، امروزه یکی از معضلات زندگی شهری افزایش جمعیت سگهای ولگرد در شهرها و معابر است که علاوه بر مسائل زیست محیطی، سلامت شهروندان را نیز به خطر انداخته، این در حالیست که برخی افراد با غذارسانی به سگها باعث تکثیر جمعیت آنها میشوند که در بعضی موارد شاهد مرگ کودکان و یا آسیب رهگذران در محل تجمع سگهای ولگرد در سطح شهر بودهایم.
ادعای حضور سگهای ولگرد در شهر مانع ورود حیوانات شکارچی به محل زندگی انسان، غلط است
یکی از ادعاهایی که حامیان سگهای ولگرد برای دفاع از غذارسانی و رها بودن این سگها مطرح میکنند این است که حضور سگها در شهرها و حاشیه از ورود حیوانات شکارچی به محیط زندگی انسان جلوگیری میکند!
برخلاف این ادعا، بسیاری از متخصصین و کارشناسان محیط زیست معتقدند که نه تنها کلیّت این ادعا، غلط است بلکه حضور سگهای ولگرد در اطراف محل زندگی انسان، دلیلی میشود که جانوران شکارچی به منظور حمله و تغذیه از این سگها وارد محل زندگی انسانها شوند.
به عنوان مثال در مطالعهای که سالهای پیش در پارک ملی تندوره انجام شده بود، مشخص شد که تعدادی از پلنگها تنها برای خوردن سگ به این پارک وارد میشوند.
در بسیاری از کشورهای دنیا نیز شواهدی از خورده شدن سگها توسط پلنگ وجود دارد و حتی تصاویر آن نیز ثبت شده است، حتی بسیاری از محققین، زمانی که قصد داشتند حضور پلنگ در زیستگاهی را ثبت کنند از سگهای ولگرد به عنوان طعمه استفاده کردهاند.
یک کارشناس حیات وحش ایجاد گونههای هیبرید را دلیل دیگری برای رد این ادعای حامیان سگها دانست و گفت: شغال و گرگ از خویشاوندان سگها هستند و تمایل به جفتگیری با سگ دارند که این تمایل به جفتگیری باعث نزدیک شدن این 2 گونه به مناطق مسکونی که سگ ولگرد در آن حضور دارد، میشود؛ در نتیجه این جفتگیریها گونه "گرگاس"، حاصل جفتگیری سگ با گرگ، و "سگتوره" حاصل جفتگیری سگ و شغال را به وجود میآورد که این گونههای هیبرید انسانگریز نیستند و بسیار خطرناک هستند.
در گزارشهای گذشته خبرگزاری فارس به وظایف هر یک از دستگاههای متولی از جمله شهرداری، دامپزشکی، علوم پزشکی، محیط زیست و گزارش های مردمی به تهدید و حضور سگهای ولگرد اشاره شد اما شهرداریها وظیفه اصلی را در خصوص سگهای ولگرد دارند و باید سگها را زندهگیری، واکسینه و عقیم کنند و در مراکز ویژه خارج از مناطق مسکونی نگهداری کنند.
اما نکته قابل تأمل این است که حامیان سگهای ولگرد در اجرای همین قانون نیز اختلال ایجاد میکنند و بارها دیده شده که از جمعآوری سگها ممانعت کرده و حتی به افرادی که وظیفه جمعآوری سگها را عهدهدار شدهاند، حمله میکنند!
این اقدام افراد حامی سگهای ولگرد، برخلاف قانون است و نیاز دارد تا دستگاههای قضایی و انتظامی با این دست از افراد، برخورد جدی داشته باشند.
غذارسانی سبب انفجار جمعیت سگهای ولگرد میشود
از دیگر نواقص این قانون این است که هیچ ممنوعیتی برای غذارسانی به سگهای ولگرد به عنوان یکی از اصلیترین دلایل انفجار جمعیت سگهای ولگرد در نظر گرفته نشده و این مورد بسیار مهم در این قانون مغفول مانده است.
با وجود اینکه کارشناسان محیط زیست بارها به تأثیر غذارسانی به سگهای ولگرد بر افزایش جمعیت آنها تأکید داشته و غذارسانی را تنها برای سگهای واکسینه، عقیم و تگگذاری شده مجاز میدانند، شاهد این هستیم که هر روزه عدهای از سر جهالت یا دیگر دلایل به گله سگهای ولگرد غذارسانی کرده و با سوءاستفاده از احساسات مردم از این کار کسب درآمد هم میکنند!
لزوم ورود نمایندگان مجلس به معضل سگ های ولگرد جهت جلوگیری از یک فاجعه ملی
با توجه به فراگیری این معضل و خطری که این سگها برای شهروندان و حیات وحش دارند لازم است تا در این مورد، قانونگذاری شود و البته مسؤلیت این امر مهم بر عهده مجلس شورای اسلامی است؛ هر قانونگذاری در کشور ما از مجلس شروع میشود و این موضوع نیز نیازمند ورود جدی و فوری نمایندگان مجلس و پیگیری موضوع در کمیسیونهای تخصصی است.
با وجود اهمیت این موضوع متأسفانه تا به امروز هیچ واکنش درخور، ورود جدی و همهجانبه از نمایندگان مجلس در خصوص این موضوع دیده نشده و نمایندگان تنها موضوع صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک را در دستور کار قرار دادهاند!
بر این اساس، لازم است تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی هرچه سریعتر به مسئله حاد "سگهای ولگرد" ورود و از ازیاد سرطانی گلههای آنها در نواحی مختلف کشور با "قانونگذاری" جلوگیری کنند؛ چرا که در غیر این صورت، معضل سگهای ولگرد به یک فاجعه ملی و انفجار "هاری" در کشور منجر خواهد شد.
انتهای پیام/