رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه اقتصاد: با وجود حجم سنگین بارش های باران در ماه گذشته که بسیاری ازمناطق ایران را در برگرفته بود ، اما هنوز بخش زیادی از سدهای کشور با کمبود آب مواجه هستند و طبق آمارها میزان آب ورودی به سدهای کشور نسبت به سال آبی گذشته تنها پنج درصد افزایش یافته است.
شرکت مدیریت منابع آب در گزارشی اعلام کرد که که میزان پُرشدگی سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تنها به ۴۶ درصد رسیده است. این در حالی است که سال آبی در ایران از یکم مهر هر سال شروع میشود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه مییابد.
شرکت مدیریت منابع آب ایران اواسط سال گذشته در یک گزارش رسمی از کاهش ۲۷ درصدی ذخایر آبی سدهای کشور در مقایسه با سال پیش از آن خبر داده و اعلام کرده بود که میزان ذخایر آب سدها در سراسر ایران به کمتر از ۴۰ درصد رسیده است.
شب گذشته علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در برنامه تلوزیونی درباره آخرین وضعیت آبی کشور و تکمیل پروژههای نیمه تمام و همچنین وضعیت آبرسانی به شهرهای دارای تنش آبی از جمله همدان، شهرکرد که این روزها با مشکلات کم آبی مواجه هستند توضیحاتی ارائه کرد.
تامین آب پایدار برای ۱۲۰۰ روستا در ۵ ماهه ابتدای امسال
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو با بیان اینکه طی پنج ماه ابتدایی امسال، برای ۱۲۰۰ روستا تامین آب پایدار و باکیفیت صورت گرفته است گفت: در تابستان سال گذشته حدود ۳۰۰ شهر و بیش از ۸ هزار روستا دچار تنش آبی بودند و دولت با این شرایط شروع به کارکرد که خوشبختانه با اجرای طرحهای صورت گرفته بخشی از آنها برطرف شده است.
یکی از این پروژههای مهم وزارت نیرو در این بخش ابرپروژه آبرسانی غدیر بوده است گفت: در پروژه غدیر علاوه بر ایجاد سازوکاری برای توسعه بزرگترین شبکه آبرسانی کشور به ظرفیت ۱۲ متر مکعب در ثانیه، منبع تامین آب را از کرخه به دز به عنوان یکی از بهترین منابع آبی سوق دادیم که مسئله آب ۶۰ درصد استان پهناور خوزستان را به صورت بلندمدت حل خواهد کرد، البته برای سایر مناطق خوزستان نیز پروژههای کلانی را در نظر داریم که با سرعت اجرایی خواهد شد.
مشکل آب همدان تا پایان شهریور برطرف می شود
چند وقتی است که برخی از شهرها با مشکل کم آبی روبرو بوده است که همدان یکی از آنها است که در چند وقت اخیر زمینه ساز گله گی شکایت برخی از هم وطنان شده است در همین خصوص وزیر نیرو اعلام کرده است: شهر همدان از دهه ۷۰ دچار مشکل آب بوده و از آن زمان تا کنون این شهر دچار تنش آبی بوده است که امسال این تنش آبی بیشتر شده و متخصصان در حال حل مشکل این شهر هستند.
وی ادامه داد: برای آبرسانی از فاصله ۱۴۵ کیلومتری این شهر، طرح عملیاتی شروع شد و با گذشت ۱۷ سال از این طرح پیشرفت بسیار کمی داشت.
وی با بیان اینکه این پروژه در مدت پنج ماه پروژه پیشرفت مناسبی داشته، گفت: امیدواریم این پروژه تا پایان شهریورماه به اتمام برسد.
محدودیتی برای تامین آب شهرکرد نداریم
محرابیان با بیان اینکه هیچ محدودیتی در تامین آب شهرکرد نداریم، اظهار کرد: متاسفانه سیلهایی که در ارتفاعات زردکوه اتفاق افتاد باعث ذوب شدن یخچالهای طبیعی شد و همراه سیلابها وارد سرچشمهها شد و سرچشمه کوهرنگ که یکی از چشمههای با کیفیت بسیار خوب است، کدورت بالایی پیدا کرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه در لحظه حدود ۶۰ درصد آب استان را از دست دادیم، ادامه داد: این اتفاقی بود که مشابه آن را نداشتیم و اقدامی که برای تامین آب شرب منطقه انجام شد یک اقدام بسیار قوی بود که توانستیم در مدت کوتاهی این حجم آب را جایگزین کنیم.
احیای زاینده رود امکان پذیر است
براساس این گزارش از دیگر برنامههای مهم وزارت نیرو احیای برخی از رودخانهها بوده که هم اکنون وزارت نیرو در حال برنامه ریزی برای احیای زاینده رود است که البته برخی از کارشناسان اعلام کرده اند که احیایی این پروژه امکان پذیر نیست که وزیر نیرو با رد این صحبتها گفت: به طور قطع احیای زایندهرود امکانپذیر است. احیا به گونهای است که تامین آب مطمئن و پایدار بوده و رهاسازی حداقل آبی در فصلها و ماههای مختلف شکل بگیرد.
وی بیان کرد: در زایندهرود پروژههای مختلف مطرح شده، اما نیمه کاره هستند. هماکنون با همفکری و همگرایی متخصصان برنامهها به گونهای طراحی شده که اجرایی شود.
حق آبه ایران از هیرمند دریافت می شود
گفتنی است یکی دیگر از برنامههای مهم وزارت نیرو دریافت حق آبه ایران از هیرمند بوده است که به گفته وزیر نیرو رهاسازی حقابه ایران طبق ماده ۱۵۱ صورت گرفته و با پیگیریهای صورت گرفته هماکنون رهاسازی انجام شده و طبق آخرین آمار ۱۳.۵ متر مکعب بر ثانیه را دریافت کردهایم.
براساس این گزارش مطالبات آبی ایران از هیرمند در سالهای گذشته ۸۲۰ میلیون مترمکعب بوده که وزارت نیرو در حال پیگیری برای دریافت آن هست.
انتهای پیام