رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه ورزش: مهدی تاج در اردیبهشت ماه 1395 با اختصاص 50 رای برکرسی ریاست فدراسیون فوتبال نشست و جانشین علی کفاشیان شد. تاج توانست با رایزنیهای موجود قانون عدم بکارگیری بازنشستگان را پشت سر گذاشته و موقعیت خود را دراین فدراسیون محکم نماید. هنگامی که بحث تعلیق فوتبال ایران به بهانه دخالت در امور فوتبال جدیتر شد و بعد از ماجرای قرارداد ویلموتس و علیرغم اینکه وزیر ورزش شرایط ادامه حضور وی در فدراسیون را فراهم نمود ودر حالی که حدود 5 ماه از ریاست او باقی مانده بود، مشکلات مالی و مدیریتی موجود فشار مضاعفی بر وی وارد کرده و بعد از بستری شدن در بیمارستان، استفعای خود را تقدیم وزرات ورزش کرد تا حیدر بهاروند سرپرست موقت فدراسیون شده و فوتبال ایران با کوله باری از مشکلات در حالت استندبای قرار بگیرد.
رسوایی عزیزی خادم در دوران کوتاه ریاست که به سرپرستی میرشاد ماجدی منتهی گردید، بحث انتخابات زود هنگام را مطرح کرده و گروههای گوناگون و جناحهای ورزشی مختلف تلاش خود را برای رسیدن به صندلی ریاست فدراسیون آغاز کردند. در ابتدا با توجه به نوع جدایی مهدی تاج، ریاست مجدد وی امری نشدنی به نظر میرسید و حتی موضوع قرارداد ویلموتس نیز مانع بزرگی برای وی بود. با این حال اسامی کاندیدهای ریاست فدراسیون اعلام گردید و برخلاف تصور مهدی تاج خود را نامزد این پست کرده بود.
رقبای تاج امیدوار بودند کمیته بدوی و استیناف پس از بررسی مدارک و سوابق کاندیدها خط قرمز روی نام تاج کشیده و رقابت به گونه ای دیگر دنبال شود. "دورقبل انتخابات نیز چنین وضعیتی را القا کرده بود." جایی که رقابت بین عزیزی خادم، آجرلو و کریمی به وقتهای اضافه کشید و در نهایت در یک رقابت تنگاتنگ نام عزیزی از صندوق آرا درآمد. اما تاج هفتخوان را با موفقیت پشت سر نهاد و خود را به انتخابات روز هشتم شهریور رساند.
اعلام لغو انتخابات در ساعات آغازین روز هشتم شهریور توسط دبیرکل فدراسیون و وتوی آن در سحرگاه بی ارتباط به خروجی خبرگزاریها و اخبار منتشره در خصوص وضعیت مهدی تاج نبود. تاج حتی در مقطعی براساس ادعای تعدادی از رسانهها و علیرغم تکذیب مقامات ذی صلاح توسط کمیته استیناف رد صلاحیت شده بود و این وفقه کوتاه در نیمه شبی که همگان لحظه به لحظه آن را مخابره می کردند، احتمالا ارتباط به جریانی داشتند که علیرغم واقعیت موجود، تمایلی به انتخاب مهدی تاج نداشت. کما اینکه دقایقی بعد از انتخاب وی دبیرکل و سرمربی تیمملی فوتسال به همراه رییس روابط عمومی فدراسیون فوتبال از سمت خود استفعا داده تا شائبههایی در این بین بوجود بیاید. در این بین جمله نمیخواهم کار کنم وحید شمسایی را میتوان با تفاسیر گوناگون در خبرگزاریهای گوناگون به تفسیر نشست.
صبح روز انتخابات چه گذشت؟
آنچه در صبح هشتم شهریور نیز اتفاق افتاد شنیدنی و دیدنی بود. ماجرای معرفی وحید امیری به عنوان کاپیتان تیم ملی و عکس العمل احسان حاج صفی نیز در نوع خود جالب است.
سه کاندیدای حاضر صبحانه را به امید موفقیت صرف کردند، اما تاج سفارش قهوه بعد از پیروزی را نیز داده بود. رفته رفته اعضا و خبرنگاران حاضر شدند و سخنرانیها گُل گرفت. 81 عضو حق رای داشتند و در همان بیست ودو رای ابتدایی وضعیت نهایی انتخابات مشخص شد و در نهایت مهدی تاج با 51 رای در برابر 25 رای میرشاد ماجدی و 5 رای عزیزالله محمدی بار دیگر برصندلی ریاست فدراسیون فوتبال تکیه کرد.
سرعت عمل انتخابات اخیر نیز در جای خود مثالزدنی است. گویا ارادهای از قبل مسیر را برای سرعت هموار کرده و دستاندازهای احتمالی حذف گردید بود. مجمع برای انتخاب نواب رئیس اول و دوم مهدی تاج رای گیری کرد و در پایان مهدی محمد نبی با 64 رای به عنوان نایب رئیس اول و قنبرزاده با 58 رای به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند. جریانی که احتمالا در روزهای آینده با تغییرات گسترده دیگر نیز ادامه خواهد یافت و چهره فدراسیون عوض خواهد شد.
پیروزی مهدی تاج در آستانه جام جهانی تعریف خاصی از او با توجه به دوران ریاست و نایب رئیسی وی به جامعه فوتبال ارایه میدهد. تاج سنگینی ماجرای ویلموتس را روی شانههای خود احساس کرده و مایل نیست با سکته قلبی دیگری جای خود را به دیگری بدهد. لذا قبل از انتخابات و بعد از آن روایات گوناگونی درمورد تغییر در کادر فنی تیم ملی به گوش رسیده است. رقیب اصلی تاج یعنی میرشاد ماجدی علاقمند به این تغییرات نبوده و با مطرح شدن نامهایی چون: کیروش، برانکو و قلعه نویی باید دید ریاست جدید فدراسیون ریسک ادامه همکاری با اسکوچیچ را میپذیرد یا تجربه گذشته و پیشنهاد به سه گزینه مطرح را انتخاب می نماید. هرچند هنوز تاج دراین مورد اظهارنظری بعد از انتخابش نکرده اما می توان حدس زد که اولین سوال علاقمندان به فوتبال سرنوشت تیم ملی در آوردگاه آبانماه 1401 خواهد بود.
باید بدون تعارف عنوان کرد که تعداد افرادی که با تواناییهای ویژه و با تجارب مدیریتی درست سکاندار این فدراسیون شدهاند اندک بوده و گاه همان نیروهای موفق نیز با حضور معاونان و دستیاران غیر متخصص عملکرد مناسبی از خود بجای نگذاشته اند.
از نکات ویژه انتخابات هشتم شهریور باید به غیبت حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان کشور اشاره کرد. هرچند پولاگر در این مورد شرکت درمراسم هفته دولت را بهانه عدم حضور وی اعلام کرده بود اما حضور او در برنامه رادیویی در فاصله یک ساعت به برگزاری انتخابات با توجه به اینکه وی در اغلب انتخابات فدراسیون ها حاضر بوده است نیز موضوعی است که شاید به اتفاقات مقدم و موخر این رویداد بی ربط نباشد. این در حالی است که حتی تهدید های یک داور فعال در فوتبال کشور که خود را برای ایجاد بلوا و جنجال به مجمع انتخابات کشانده بود هم در اصل کار بی تاثیر بوده و در نهایت اتفاقی که همه حدس می زدند افتاد.
تاج، گذشته را چراغ راه آینده میکند؟
تیتر یک روزنامه های و خبرگزاریها و برنامههای ورزشی و حتی غیر ورزشی ایران، انتحاب مهدی تاج به ریاست فدراسیون فوتبال است. این حساسیت نشان از اهمیت فوتبال در ایران داشته و باید بدون تعارف عنوان کرد که تعداد افرادی که با تواناییهای ویژه و با تجارب مدیریتی درست سکاندار این فدراسیون شدهاند اندک بوده و گاه همان نیروهای موفق نیز با حضور معاونان و دستیاران غیر متخصص عملکرد مناسبی از خود بجای نگذاشته اند. مهدی تاج به لحاظ مدیریت ورزشی و فوتبال با تجربه است، اما به لحاظ عملکرد، نمره بالایی را به خود اختصاص نداده و تمام امیدواری فوتبال ایران بر این است که تاج، گذشته را چراغ راه آینده نماید تا در انتهای کار دوستداران این رشته تاج سربلندی را جایگزین کلاه سرافکندگی تصور کنند.
|انتهای پیام|