رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه امنیت ملی و سیاست خارجی: رابرت فانتینا، تحلیلگر و خبرنگار فعال سیاسی از کانادا در گفتگو با خبرنگار بهمن و در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا تمایل دارد پایگاه نظامیش را در خارج از کشور خودش مستقر کند گفت: جواب این سوال بسیار مشخص است، چون آمریکا میخواهد بر هر نقطهای از جهان تسلط و احاطه داشته باشد و در صورت کوچکترین مشکل و درگیری قدرت مداخله و عکس العمل نشان دادن داشته باشد. یکی دیگر از دلایل بسیار مهم این است که آمریکا میخواهد در تمام کشورهایی که منابع طبیعی به ویژه نفت و گاز و معادنی از فلزات ارزشمند دارند حضور داشته باشد و این منابع را به غارت ببرد.
این تحلیلگر کانادایی در پاسخ به سوال دیگری در مورد هدف اصلی آمریکا در گسترش پایگاههای نظامی افزود: آمریکا در حال حاضر از پیشرفتهای نظامی و اقتصادی برخی از کشورهای بزرگ و قدرتمند در جهان هراس دارد و آن را تهدیدی آشکار برای موجودیت خود میداند، برای همین با گسترش پایگاههای نظامی خود میخواهد این قدرت تسلط خود بر جهان را از دست ندهد و همواره در منازعات و اختلافات سیاسی دست پیش را بگیرد و قدرتنمایی کند.
فانتینا در ادامه و با تاکید بر اینکه حضور نظامی آمریکا در کشورهای مختلف جهان موجب تشدید درگیریهای نظامی میشود تصریح کرد: از آنجایی که آمریکا همواره در کشورهای خارجی دخالتهای زیادی دارد و معمولاً هم از حکومتهای غیردموکراتیک دفاع میکند و طرف تروریستها و گروههای افراطی است از این رو مداخله نظامی آمریکا و حتی حضور پایگاههای نظامی این کشور در کشورهایی، چون عراق، افغانستان، بخشهایی از سوریه و بخشی از کشورهای آفریقایی و حالا هم در بخشهایی از اوکراین نه تنها از شدت تنشها کم نکرده که حتی همیشه این درگیریها را تشدید کرده و بر میزان تلفات آن افزوده است.
فانتینا در ادامه اظهار کرد: در طول این سالها دیده ایم که حضور نظامی آمریکا در کشورهایی مانند عراق و افغانستان نه تنها آوردهای از لحاظ سیاسی برای آنها نداشته که همواره مشکلات این کشورها را چندین برابر کرده و بر میزان اختلافات داخلی افزوده است. نباید این نکته را هم فراموش کنیم که این حضور نظامی آمریکا در قسمتهای مختلف جهان علاوه بر مشکلات سیاسی که به همراه دارد به دلیل وجود برخی سلاحهای و تجهیزات شیمیایی و هستهای بسیار مستعد آن است که سلامت جمعیت این کشورها را تحت تاثیر قرار دهد و زمینهای آنان را برای سالهای متمادی آلوده به مواد شیمیایی و سمی خطرناک کند.
وی تاکید کرد: اگر به آمارها با دقت نگاه کنیم میبینیم که در سالهای اخیر تعداد نوزادنی که با اختلالات جسمانی متولد میشوند و یا اینکه سقط جنینهای ناخواسته در کشورهایی که آمریکا در آنها پایگاه نظامی دارد، افزایش چشمگیری داشته؛ اینها تماماً به دلیل آزمایشگاهها و سلاحهای شیمیایی است که آمریکاییها با خود به این کشورها به همراه میآورند و به صورت مخفیانه حتی از آنها استفاده هم میکنند.
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه با اشاره به حضور نظامی بیست ساله آمریکا در افغانستان افزود: حضور نظامی آمریکا در افغانستان با ادعای مبارزه با گروههای افراطی و تروریستی نه تنها هیچ دستاوردی برای این مردم در طول این سالها نداشته که حتی طبق آمارهای منتشر شده اوضاع آنها را بیش از پیش خراب کرده و شرایط زندگی و فقر را در میان قشرهای مختلف مردم در افغانستان افزایش داده است. میزان گرسنگی، فقر، بیکاری و خشونت علیه مردم افغانستان در سالهایی که آمریکاییها در این کشور حضور نظامی داشتند چندین برابر شده است.
انتهای پیام