رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه سیاست: به گزارش خبرنگار بهمن امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در آیین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با تسلیت ایام شهادت امام سجاد علیه السلام و با اشاره به اهمیت دوره دانشگاه فرماندهی و ستاد در ارتقا سطح کیفی و توان مدیریتی در ارتش، گفت: منطق و تجربه به ما نشان داده که مدیران و مسئولان ما در ارتش جمهوری اسلامی ایران باید دوره دافوس را دیده باشند، به همین دلیل هم بعد از مدتی به نیروها و سازمان ها فرصت دادیم که این تدبیر را عملی کنند. از این به بعد نیز دستور دادیم کسی که دوره دافوس را نگذرانده باشد بر مناصب مدیریتی و فرماندهی منصوب نشود، مگر اینکه استثنایی وجود داشته و استدلال آنقدر قوی باشد که بتوان این مهم را نقض کرد.
فرمانده کل ارتش با تاکید بر اینکه آینده ارتش و ارتش آینده از مسیر این دانشگاه می گذرد و با اشاره به دانشجویان خارجی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش گفت: به شما عزیزان خیر مقدم می گوییم و بسیار خوشحالیم که شما عزیزان در این دانشگاه حضور یافته اید و امیدواریم این تعاملات با کشورهای دوست و همسایه روز به روز گسترده تر و عمیق تر شود. این تعاملات را برای تحقق اهداف مقدس اسلام و سربلندی پرچم الله اکبر و سربلندی ملت های منطقه و ارتش های منطقه مفید می دانیم و برای توسعه و تعمیق آن اراده قوی داریم و این اراده را به کشورهای متبوع شما هم اعلام کرده ایم و در این لحظه نیز بر آن تاکید می کنیم.
فرمانده کل ارتش دوره تحصیل در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش را موقعیتی برای تغییر افسران و درجه داران ارتش دانست و گفت: حضور در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش و بهرهمندی از دانش غنی اساتید بزرگ و توانمند این دانشگاه و استفاده از شرایطی که برای تحصیل در این دانشگاه فراهم شده است می تواند موجب تغییر بسیاری در افسران و درجه داران ارتش شود.
سرلشکر موسوی مهمترین دوره پیش بینی شده در ارتش جمهوری اسلامی ایران دوره تحصیل در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش دانست و افزود: اگرچه سایر دوره ها نیز اهمیت دارد و از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند اما دوره دافوس در حرکت آینده ارتش و نظام و انقلاب تأثیر بسیار دارد و باید با این نگاه به این دوره نگاه کرد و برای ثانیه ها و لحظه های آن برنامه داشت و از لحظه لحظه آن استفاده کرد.
وی ادامه داد: مدیریت در دوران جدید بسیار پیچیدهتر و سختر از گذشته شده است، بنابراین در دانشگاه فرماندهی و ستاد و فرماندهی ارتش باید یک آمادگی و ظرفیت فرماندهی در سطوح بالا را فرا بگیرید و در حوزه کاری نیز ما دیگر با یک جنگ نظامی که صرفاً نظامی باشد و پیوست هایی نیز از عملیات روانی داشته باشد مواجه نیستیم، امروز ما با یک جنگ ترکیبی روبرو هستیم که تمام مولفه های قدرت در آن دخالت دارند، آن هم با قواعد و ویژگی های خودشان. به عنوان مثال شما شاهد جنگ اقتصادی، جنگ فرهنگ و جنگ رسانه ای توامان هستید که گاهی همه اینها با هم ترکیب شده است. یک جنگ رسانه ای را با پشتیبانی اقتصادی، فرهنگی و نظامی مشاهد می کنید که حداقل یکی از این مولفهها تغییر پیدا می کند.
فرمانده کل ارتش تصریح کرد: اگر فرماندهان قدرت تصرف و اشراف و توانایی مدیریت این مولفه ها را نداشته باشند، قطعاً در این شرایط جنگ ترکیبی نمی تواند موفق باشد، بنابراین کار شما بسیار پیچیدهتر و مشکل تر از کار مدیریت در گذشته است.
وی خطاب به دانشجویان گفت: شما نباید دغدغه این که در چه مسئولیتی میخواهید مشغول باشید را داشته باشید، بلکه باید دغدغه شما آماده شدن هرچه بیشتر برای فردا باشد و مطمئن باشید که موارد دیگر درست خواهد شد. شما دانشجویان باید برای نقش افرینی هرچه بهتر و بیشتر برای اجرای بیانه گام دوم انقلاب اسلامی آماده شده و خود را مهیا کنید که افسران و ارتشی آماده و شایسته برای ظهور باشید.
فرمانده کل ارتش با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: فرماندهی معظم کل قوا در پاسخ به نامه ای از جوانان دغدغه مند ارتش فرمودند که انتظار من از شما این نیست که مشکلات را رصد و به فرماندهی کل گزارش دهید، انتظار من از شما ارتشیان این است که بروید خود را برای روزی که من بتوانم به شما تکیه کنم آماده کنید.
امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه دافوس ارتش در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی در جهت تقویت ارتش در منطقه برای حفظ صلح و ثبات انجام شده است، گفت: برخی از برنامه ها و اقدامات کارهایی است که معمولا در زمین، دریا و هوا در بخش نیروی هوایی و پدافند دائما در حال انجام است. همان گونه که مطلع هستید در بخش هایی از مرزهای شرقی کشور و مرزهای غربی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و شمال غرب مستقر است.
امیر سرلشکر موسوی افزود: ما دائما به صورت 24 ساعته در آسمان پرواز هواپیماهای نگهبانی را شاهد هستیم که دائما در آسمان کشور در حال پرواز هستند. نیروی پدافند هوایی در اقصی نقاط کشور دائما در حال رصد آسمان است و اگر کوچک ترین ورودی غیر مجاز داشته باشند با آن ورودی برخورد و مواجه می شوند.
فرمانده کل ارتش ادامه داد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیز در آب های آزاد در باب المندب، دریای سرخ، اقیانوس هند و دریای عمان وظیفه حفاظت و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران و باز نگه داشتن خطوط کشتیرانی و نفتکش ها را بر عهده دارد که هر از چند گاهی اخبار درگیری های آن را مشاهده و به سمع و نظر ملت ایران می رسد.
وی گفت: علاوه بر این برنامه های آموزشی، تدارکات آمادی، ذخایر در نقشه های تحقیقات برای اینکه بتوانیم همواره به روز باشیم و از تهدیدات دشمنان عقب نمانیم دائما و پیوسته در حال انجام است و این اقدامات از امور دائمی است و بنا بر مقتضیات رزمایش هایی نیز برای پیاده کردن آنچه آموخته شده، تجهیزات جدید، روش های جدید و متناسب با تهدیدات جدید و رصد دشمنان انجام می شود تا بدانیم چگونه در مقابل آنها باید آماده باشیم.
وی گفت: رزمایش بزرگ مشترک پهبادی در دو هفته گذشته از جمله این رزمایش هاست و در آینده ای نزدیک نیز رزمایش زمینی را شاهد خواهیم بود و پس از آن نیز این سلسله رزمایش ها ادامه دارد.
امیر سرلشکر موسوی در مورد برنامه های آموزشی ارتش اظهار کرد: برنامه های آموزشی ارتش در دانشگاه ها و دانشکده های آموزشی دائما به صورت برنامه ای جریان دارد و موجب تقویت افسران، درجه داران مقتدر و با دانش می شود تا بتوانند ماموریت های خود را در فضای پیچیده امروز و فردا به خوبی انجام دهند.
فرمانده کل ارتش در مورد برخورد ناوشکن جماران با قایق های هدایت پذیر آمریکا در دریا و ادعای آمریکایی ها تصریح کرد: آمریکایی ها با خوی تجاوزگری و خود بزرگ بینی که دارند نسبت به حقوق ملت ها و نسبت به حقوق پذیرفته شده بین المللی گاهی بی توجهی می کنند. این شناورهای بدون سرنشین که با ماموریت هایی از طرف نیروی دریایی آمریکا در دریاها مشغول ماموریت هستند بدون توجه به اینکه این منطقه، منطقه عبور سایر شناورها است و آنها می توانند خطراتی را برای عبور امن شناورهای دیگر فراهم کنند، رها می کنند و نسبت به ایمن سازی آنها توجه لازم را ندارند.
وی ادامه داد: به همین دلیل مدتی پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از این شناورها را توقیف و بعد در محل امنی آن را رها کردند و چند روز پیش نیز نیروی دریایی ارتش در منطقه ماموریتی ما با دو شناور آمریکایی برخورد کرده و این دو شناور را از منطقه ای که ممکن بود به امنیت سایر شناورهای منطقه و نه تنها ایران آسیب وارد کند، عبور کردند و در منطقه امنی آنها را رها کردند و به آمریکایی ها با واسطه اطلاع داده شد که شناورهای آنها در منطقه معین قرار دارد و می توانند آنها را دریافت کنند و به آنها هشدار داده شد که من بعد قوانین بین المللی را رعایت کنند.
وی در مورد توقیف این شناورهای آمریکایی خاطرنشان کرد: توقیف آنها به درد ما نمی خورد و ما فقط برای حفظ امنیت شناورهایی که از آن منطقه عبور می کنند کاری بین المللی و حقوق بشری را انجام می دهیم و سودی برای ما ندارد.
امیر سرلشکر موسوی در مورد دیدار خود با فرمانده نیروی هوایی پاکستان گفت: ما با پاکستانی ها روابط و تعاملات آموزشی خوبی در عرصه دریا، هوایی و برخی عرصه های زمینی داریم و روابط خوبی با آن دو کشور برقرار است.
وی گفت: رزمایش های هوایی نیز با گفت و گوی طرفین و گفت و گوی خوبی که با فرمانده پاکستان داشتیم، مورد بحث قرار گرفت. تمام این تعاملات باید در بخش های ذیربط کشوری که بالاتر از ما قرار دارند در ستاد کل نیروهای مسلح بررسی شود و در مورد آن تصمیم گیری و چگونگی سطح آن تعیین شود و برابر مصوبات ستاد کل این رزمایش ها دنبال می شود.
وی در مورد جنگ های نوین که در سطح بین المللی در حال رخ دادن است، گفت: این موضوع یکی از اقدامات دائمی دانشگاه ها و بخش های اطلاعاتی است و کار آنها این است که دایم تمام اتفاقاتی که در اطراف آنها رخ می دهد و به آنها مربوط می شود و یا اتفاقاتی که در آینده ممکن است به آنها مربوط شود، همه را رصد می کنند تا تهدیدی برای منافع ملی، استقلال و تمامیت ارضی کشور نباشد و از سوی دیگر این وقایع برای ما درس آموزی هایی دارد که دایما در حال رصد آنها هستیم
وی تصریح کرد: از جمله مراکزی که بر روی این وقایع در منطقه و بین الملل بحث و بررسی می شود در حوزه تهدیدات و جنگ، دانشگاه ها و مراکز که بالاترین مرجع تاکتیک در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش است که سامانه بسیار پیشرفته و خوبی برای انجام این مطالعات و پی گیری های جدید دارد.
|انتهای پیام|