احمد وحیدی وزیر کشور در رابطه با شهادت یک عضو سپاه محمد رسول الله تهران که روز گذشته با ضرب گلوله در نزدیکی منزل مسکونی خود به شهادت رسید، در رابطه با اینکه آیا حادثه تروریستی بوده یا توسط اراذل و اوباش صورت گرفته است، اظهار داشت: دستگاههای اطلاعاتی باید روی جزئیات این موضوع کار کنند، اما ظاهر کار، تروریستی به نظر میرسد.
وی عنوان کرد: اینکه تروریستها در کشور حضور دارند و از سوی گروهکهای ضد انقلاب، دشمنان خارجی و سرویسهای اطلاعات خارجی حمایت میشوند واقعیت دارد.
وزیر کشور تاکید کرد: ترور در مقاطع دیگر نیز اتفاق افتاده است و طبیعتاً آنها به دنبال خشن سازی بیشتر و ایجاد اتفاقات ناگواری هستند و با موارد بسیار متعددی از آنها توسط دستگاههای اطلاعاتی برخورد شده و جمع آوری و مواردی هم بوده است که به دلیل قدرت دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی دستگیر شدند.
این پاسخ وزیر کشور در حالی مطرح شد که امیراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور پیش از این اعلام کرده است: «حادثه تیراندازی منجر به فوت یکی از کارکنان سپاه پاسداران اقدام تروریستی نبوده است.»
وزیر کشور همچنین در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره مدیریت آلودگی هوای و تاثیرات آن در تهران و دیگر شهرهای کشور گفت: ۶۰ درصد آلودگی هوا طبق بررسیها مربوط به منابع متحرک و ۴۰ درصد منابع ثابت است. در بحث منابع متحرک حمل و نقل عمومی و خودروها و موتوسیلکتها مطرح است. بر اساس تصمیماتی که گرفته شده است، تعداد قابل توجهی موتورسیلکت برقی را قرار است وارد کنیم و جایگزین موتورسیکلتهای با سوخت نامناسب کنیم.
وی افزود: هم چنین بحث نوسازی ناوگان عمومی مطرح است و قراردادهایی در این زمینه بسته شده و تعدادی اتوبوس جدید هم برای تحویل از کارخانهها آماده تحویل و شماره گذاری هستند. علاوه بر این شهرداری کار خوبی را برای کاهش مسیر ترددها با اصلاح تقاطعها شروع کرده است.
وی ادامه داد: در کنار اینها بحث سوخت مطرح است، وزارت نفت در حال کار درباره سوختهای یورو ۵ است تا بیشتر ان آن را در استفاده خودروها در شهرها داشته باشیم. در منابع ثابت هم که درباره پالایشگاهها و کارخانه هاست برنامههایی در دستور کار است که با سوختهای بهتر کار کنند. البته مهاجرت نسبتا قابل توجه به تهران و افزایش جمعیت موجب افزایش آلودگی شده و کاهش نزولات آسمانی هم در این روند موثر بوده است.
وزیر کشور درباره تغییر برخی استانداران گفت: بحث تغییرات استانداران بستگی به عملکردها دارد، هر قت احتیاج باشد این تغییرات انجام میشود.
وحیدی در پاسخ به سوالی دیگر درباره احتمال پذیرش دختران افغان محروم شده از تحصیل در افغانستان در دانشگاههای ایران اظهار کرد: همین الان به اتباع افغانستانی در ایران خدمات آموزشی خوبی داده میشود و ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش هستند. ترجیح ما این است که این مسایل در داخل افغانستان حل شود. پذیرش اتباع جدید برای ما با این تعداد مهاجر که در کشور داریم، محدود است و مشکلاتی دارد، اما به مهاجرانی که اکنون در ایران هستند تلاش شده خدمات آموزشی خوبی داده شود که در حال انجام است.
مهر، ایسنا