جهان بر بد‌ اندیش تنگ آوریم!

      
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی:
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی گفت: دولت ترکیه مستقیماً در ماجرای سقوط سوریه نقش داشته و قطعاً اگر پیامد‌های منفی این قضایا به بار بیاید، دولت ترکیه باید مسئولیتش را گردن بگیرد.
کد خبر: ۱۸۱۰۱
۱۹ آذر ۱۴۰۳ | ۱۱:۱۶

کامران غضنفری در گفتگو با شبکه خبری ایران ۲۴ اظهار کرد: در خصوص سقوط سوریه باید منتظر تصمیمات شورای عالی امنیت ملی بمانیم؛ طی روز‌های گذشته اخبار پراکنده‌ای در حوزه رسانه منتشر و برخی خبر‌ها حاکی از آن بود که بشار اسد از ایران درخواست کمک کرده و برخی نیز آن را تکذیب کردند.

وی با اشاره به انتشار اخبار متناقض افزود: چون هیچ خبر رسمی در فضای رسانه‌ای در سوریه و دیگر کشور‌ها مبنی بر درخواست سوریه از ایران برای مداخله منتشر نشده به نظر می‌رسد ایران هم با همین ملاحظه دخالت آشکار نکرد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لازمه اعزام نیرو‌های رسمی و مداخلات گسترده ارائه درخواست رسمی دولت آن کشور است؛ چون طبق قوانین حقوق بین‌الملل اگر بدون دعوت و درخواست رسمی دولت سوریه به آنجا نیرو اعزام و یا تجهیزات نظامی ارسال کنیم، درست نیست.

بشار اسد تحت فشار بود/ وعده کشور‌های مختلف با شرط قطع ارتباط سوریه با ایران

غضنفری یکی از دلایل عدم درخواست کمک سوریه به ایران را تحت فشار بودن بشار اسد از مدت‌ها قبل دانست و بیان کرد: بشار اسد تردید داشته که چه کاری انجام دهد، چون کشور‌هایی مثل امارات، قطر یا عربستان از مدت‌ها قبل وعده‌هایی به دولت بشار اسد داده بودند که اگر رابطه‌ات با ایران را کنار بگذاری آن وقت کمک اقتصادی می‌کنیم.

وی ادامه داد: آن‌ها برای بازسازی کشور سوریه وعده‌های مختلفی دادند، که در بدنه حاکمیتی دولت و افکار عمومی سوریه تأثیر گذاشته و آن‌ها دچار تردید شده بودند؛ فضای رسانه‌ای هم به این موضوع دامن زده و برای مردم سوریه این تصور ایجاد شده که برخی کشور‌ها قصد کمک دارند، ولی چون شرطشان رفتن ایران از اینجا است، پس کمکی به ما نمی‌کنند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این موضوعات یک فضای منفی را علیه جمهوری اسلامی در میان برخی از مردم سوریه ایجاد کرده بود؛ برخی از فرماندهان نظامی سوریه هم بنای بر مقاومت و ایستادن در مقابل گروه‌های مسلح خارجی نداشته و شهر‌ها خیلی راحت به تصرف شبه نظامیان مسلح بیگانه درآمد.

ترکیه باید مسئولیت پیامد‌های منفی سقوط سوریه را گردن بگیرد

غضنفری بیان کرد: مقاومت سفت و سختی مشاهده نشده و حتی پادگان‌ها نیز یکی پس از دیگری سقوط کردند؛ اموال و تجهیزات نظامی همچون هواپیما و هلی‌کوپتر نیز تحویل داده شده و پادگان‌ها را ترک می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از فرماندهان و بدنه نیرو‌های مسلح سوریه انگیزه‌ای برای مقاومت سفت و سخت نداشتند، تأکید کرد: باید منتظر تصمیم مسئولان سطح بالای کشور بمانیم، اما آنچه که مسلم است، دولت ترکیه به واسطه حمایت از گروه‌های تروریستی و با پشتیبانی آتش توپخانه و هوایی موفق به پیشروی شد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی هشدار داد: دولت ترکیه مستقیماً در ماجرای سقوط سوریه نقش داشته و قطعاً اگر پیامد‌های منفی این قضایا به بار بیاید، دولت ترکیه باید مسئولیتش را گردن بگیرد.

غضنفری با اشاره به اینکه سقوط سوریه پیامد‌های خوبی در آینده ندارد، عنوان کرد: ترکیه تنها نبوده و پشت سر این گروه‌های مسلح آمریکا و رژیم صهیونیستی هم قرار دارند، چون بعد از سقوط سوریه پرچم رژیم صهیونیستی برافراشته شد؛ نیرو‌های حاکم بر سوریه بلافاصله خطاب به رژیم صهیونیستی اعلام کردند که «با شما یک دشمن مشترک داریم و آن هم ایران است» و این به معنای هم‌پیمانی غیرمستقیم با صهیونیست‌ها است.

نظرات بینندگان
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب‌سایت منتشر خواهد شد
* متن پیام:
نام و نام خانوادگی:
ایمیل: