به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت: رادیو فردا اظهارات روحانی را بازنشر داد که گفته بود: شرایط جهانی اکنون برای احیای برجام پیچیدهتر شده است. یک سال قبل امکان بازگشت به توافق هستهای فراهم بود. لیکن امروز هم نباید فرصتهای پیش رو را از دست داد زنجیر تحریمها هرچه زودتر باید از پای اقتصاد کشور باز شود تا مشکلات امروز جامعه کمتر شود.
رادیو فردا به استناد این سخنان نوشت: شروط ایران برای احیای برجام، به چالشی بین تهران و واشنگتن تبدیل شده و ادامه تحریمهای کمرشکن باعث شده است که قیمت انواع کالاهای اساسی در کشور به شدت افزایش یافته و بهای انواع ارزهای خارجی نیز جهش کند. دولت ابراهیم رئیسی در مذاکرات جدید خواستار عدم خروج دوباره آمریکا از برجام و راستیآزمایی رفع تحریمها شده است. این در حالی است که آمریکا میگوید نمیتواند از جانب دولتهای آینده ایالات متحده تضمینی مبنی بر عدم خروج از برجام بدهد. مذاکرهکنندگان ایرانی در دولت روحانی در شش دور مذاکرات در وین، به توافقهایی درباره نحوه برداشته شدن تحریمهای ایران و همچنین اجرای کامل برجام توسط تهران دست یافته بودند، تا جاییکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از پیشنویس توافق تکمیل شده بود.
رادیو فردا افزود: روحانی دوم تیرماه پارسال با اشاره به این پیشرفتها تاکید کرده بود «اگر بخواهند همین امروز میتوانیم تحریم را تمام کنیم. نه فردا، همین امروز دوم تیر میتوانیم تحریم را تمام کنیم، همین الان اختیارات به آقای دکتر عراقچی بدهیم، به وین برود و در عرض چند روز توافق را نهایی کند و تحریم هم برداشته شود». به نظر میرسد مخالفت رهبری که حرف آخر را در نظام جمهوری اسلامی میزند، مانع نهایی شدن این توافق شد. مذاکرات برجام، با روی کار آمدن دولت رئیسی و طرح خواستههای جدید از سوی ایران، از ۲۰ اسفند پارسال متوقف مانده است.
موج سواری رادیو فردا به استناد سخنان خلافواقع حسن روحانی در حالی است که آمریکاییها در مذاکرات بهار سال گذشته، حتی حاضر نشده بودند درباره عدم تکرار بدعهدی در دوره خود و عدم افزایش تحریمها تعهد بدهند! با این وجود معلوم نیست که احیای برجام چه فایدهای و دستاوردی، جز راه انداختن کار آمریکا و تکرار خسارتهای ایران میتوانست داشته باشد؟
موضوع دوم در همین زمینه، این است که تحریمها -صرف نظر از سهم آن در مشکلات فعلی اقتصادی- در دولت برجام، از ۸۰۰ مورد به ۱۷۰۰ مورد افزایش یافت و معلوم نیست چگونه میتوان اجرای برجام در همین شکل و شمایل سرهمبندی شده و فاقد ضمانت و چهارچوب روشن را، عامل کاهش تحریمهای وانمود کرد؟
ثالثا صرف نظر از خباثت دشمن برای ایجاد مزاحمت، مشکلات اقتصادی فعلی، بیش از تحریمها، در تدبیرهای غلط یا بیعملی برخی مدیران ارشد دولت تدبیر ریشه دارد.
توقف حمایت از تولید گندم و تبدیل کشور به واردکننده، بیاعتنایی به تولید انبوه مسکن به عنوان پیشران تولید و رونق اقتصادی، واردات بیرویه پس از گشایشهای محدود ارزی، حذف کارت سوخت و سهمیهبندی و افزایش انفجاری مصرف در شرایط واردات بنزین، حذف سامانهها و ساز وکارهای شفافیت ساز، واگذاری غیرمسئولانه ۶۰ میلیارد دلار از ذخائر ارزی و ۶۰ تن طلا (سکه)، افزایش بیرویه هزینههای جاری و بودجهریزی منتهی به کسری بیسابقه، شرطی کردن اقتصاد کشور و توقف دیپلماسی اقتصادی فرابرجامی، لو دادن مسیرهای عبور از تحریمها به واسطه همکاری یکطرفه با FATF و دهها بیتدبیری مشابه، از جمله علل واقعی پسرفت اقتصاد کشور در دوره ریاست دولتمردی است که حالا سعی میکند همه بیکفایتیهای خود و برخی اطرافیانش را پای سرنوشت برجام بنویسد، اما ضمنا همین سرنوشت عبرتآموز را هم مایه افتخار وانمود کند!
رابعا باید دید چرا رسانه بدنام سازمان سیا از سخنان روحانی استقبال میکند؛ جز بهخاطر این که آدرس غلط روحانی، موجب تبرئه آمریکای خبیث از اتهام کارشکنی و ایجاد بنبست در مذاکرات میشود؟!