جهان بر بد‌ اندیش تنگ آوریم!

      
وزیر اقتصاد از در راه نبودن مالیات جدید خبر داد. شایعه ای درمورد اخذ مالیات جدید مطرح شده بود
کد خبر: ۱۲۵۱۰
۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | ۰۲:۴۰

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دریافت مالیات از اصناف بر اساس اطلاعات سامانه‌ای خواهد بود و قرار نیست پایه جدید مالیاتی وضع شود.

 

به گزارش رسانه تحلیلی تصویری بهمن به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آقای سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی به سوالات زیر در جمع خبرنگاران پاسخ داد.

تصمیم جدیدی در حوزه یارانه‌ها و کالابرگ اتخاذ شده است؟

آقای خاندوزی: تا زمانی که گزارش نهایی دوره‌های آزمایشی سامانه‌های کالابرگ آماده نشود، دولت تصمیم جدیدی در مورد یارانه‌ها اتخاذ نمی‌کند. امیدواریم گزارش دوره‌های آزمایشی سامانه‌های کالابرگ در تیر به دولت ارسال شود تا ستاد اقتصادی تصمیم بگیرد که برای ماه‌های بعد، به چه شکلی عمل کند.

مشکل مالیات اصناف چگونه رفع می‌شود؟

آقای خاندوزی: هیچ پایه جدید مالیاتی در کشور وضع نشده و اخذ هم نشده؛ مسئله این بوده که قبلا مالیات ستانی بر اساس رابطه بین ممیز و مودی بوده و اکنون برای این که از نگاه‌های سلیقه‌ای ممیزین و مفاسد جلوگیری شود، بناست به سمت سامانه محوری حرکت کنیم.

اخذ مالیات بر اساس اطلاعات و سامانه‌های رسمی کشور صورت می‌گیرد. البته در گام‌های اول هستیم و ممکن است در این زمینه، نقصان وجود داشته باشد که قرار است، بین اتاق اصناف و سازمان مالیاتی جلسات مشترک برگزار شود.

گمرک به سامانه جامع تجارت وصل شد؟

آقای خاندوزی: سوءتفاهم درباره پیمانکار سامانه جامع تجارت مرتفع و قرارداد نهایی ارسال شده تا از طریق دانشگاه تهران نیز به امضا برسد و شروع به کار کند.

دانشگاه تهران مسئولیت پیمانکاری سامانه گمرک را بر عهده دارد که قرارداد جدید در این حوزه تنظیم شده و به محض امضای آن از سوی دانشگاه تهران، گمرک نیز به سامانه جامع تجارت متصل می‌شود.

نتیجه آخرین جلسه هیئت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار چه شد؟

آقای خاندوزی: در این جلسه دو دستور مهم وجود داشت؛ یک دستور به ۲۱ مجوز شهرداری تهران که برای کسب و کار‌های مختلف صادر می‌کرد بر می‌گشت. شهرداری تهران برای اولین بار فهرست کاملا روشنی از شرایط و ضوابط، مدارک مورد نیاز، زمان بندی صدور مجوز و هزینه‌های آن را در این هیئت به تصویب رساند.

وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم مجوز‌های جدیدی مطرح کردند که، چون نیاز به بحث بیشتری داشت، به جلسه بعدی هیئت مقررات زدایی موکول شد.

گزارش عملکرد شروع به کار درگاه ملی مجوز‌ها هم نشان می‌دهد، بیش از ۱۴ هزار نفر از فعالان اقتصادی و کارآفرینان طی دو ماه و نیم اخیر، مجوز خود را از طریق این درگاه اخذ و فعالیت اقتصادی خود را آغاز کرده اند.

تعداد کل درخواست‌های صدور مجوز در این سامانه طی این مدت، ۵۳ هزار بوده است و مابقی، به علت نقصان مدارک هنوز به نتیجه نرسیده اند.

نزدیک ۵۰ درصد درخواست‌های مجوز، در حوزه مشاغل خرد و کوچک و خانگی است و تقریبا نیمی از مجوز‌های صادره هم، به همین حوزه بر می‌گردد.

نظرات بینندگان
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب‌سایت منتشر خواهد شد
* متن پیام:
نام و نام خانوادگی:
ایمیل: