جهان بر بد‌ اندیش تنگ آوریم!

      
ساخت مسکن ملی با چالش‌های مالی جدی روبه‌رو است؛ از افزایش هزینه‌ها تا کند شدن پیشرفت پروژه‌ها. انبوه‌سازان خواستار کمک دولت برای ادامه این پروژه‌ها هستند.
کد خبر: ۱۸۴۳۹
۲۳ دی ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۴

به گزارش شبکه خبری ایران 24:  اکبر میرشفیعی با یادآوری امضای تفاهمنامه 20 هزار واحدی برای مسکن حمایتی با وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: از این تعداد حدود 3000 به مرحله تحویل رسیده است. 

وی با بیان اینکه ساخت حدود 11 هزار واحد از سال 1402 شروع شده است، گفت: پیشرفت این پروژه‌ها کند شده، اما هنوز ساخت پروژه‌ها متوقف نشده است. البته با روند کنونی پیش بینی می کنیم به زودی شاهد بروز این اتفاق خواهیم بود.

عضو انجمن انبوه سازان با یادآوری اینکه 2500 میلیارد تومان از وزارت راه و شهرسازی طلب داریم، تاکید کرد: بیشتر این دیگر نمی توانیم از منابع مالی انبوه سازان به پروژه ها تزریق کنیم.

وی با بیان اینکه نرخ تورم این اجازه را به ما نمی دهد، گفت: به عنوان جامعه انبوه سازان نرفتیم با منابع مالی که داشتیم معامله ارز و سکه انجام دهیم. آمده ایم در تولید مسکن که نیاز مملکت است کار می کنیم.

میرشفیعی بیان کرد: روزی که طلب ما از وزارت راه و شهرسازی وصول می شود-شاید سال آینده باشد- یک ریال به آن اضافه نمی کنند و تعدیلی در کار نیست.

عضو انجمن انبوه سازان با اشاره به قیمت تمام شده واحد‌های نهضت ملی مسکن،اضافه کرد:زمانی که قرارداد را در سال 1402 امضا کردیم، قیمت هر کیلو میلگرد 20 هزار تومان بود که الان به 32 هزار تومان افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: با توجه به تورم کشور، امروز یک و نیم میلیارد تومان به غیر از هزینه پروانه، آزمایشگاه و...قیمت هر واحد نهضت ملی مسکن است که با احتساب موارد ذکر شده به 2.8 میلیارد تومان افزایش می یابد. 

میر شفیعی تاکید کرد: در شرایط کنونی، متقاضیان حداقل باید 2 میلیارد تومان آورده داشته باشند، اگر 800 میلیون تومان تسهیلات هم توسط بانک ها پرداخت شود که البته اخیرا شورای عالی مسکن آنرا به 650 میلیون تومان کاهش داد.

وی با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن چالش داریم و قیمت تمام شده در حال افزایش است، افزود:یک راهکار این است که دولت منابع مورد نیاز را از خزانه تامین کند که این کار، ایراد قانونی دارد.

عضو انجمن انبوه سازان خاطرنشان کرد: یک راهکار نیز این اینکه انبوه ساز از مکانیسم مشارکت استفاده و منابع مالی را تامین کند.مثلاً 40 درصد منابع را راه و شهرسازی و 60 درصد انبوه سازان تامین کنند.

نظرات بینندگان
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب‌سایت منتشر خواهد شد
پیشنهاد سردبیر