رسانه تحلیلی تصویری بهمن، گروه علم و فناوری - میثا سبزعلیزاده: اسکان بشر در مریخ یا مستعمرهسازی مریخ، طرح و پیشنهادی است برای ساخت کوچنشینهای دائمی انسانی بر روی سطح مریخ یا ارسال رباتها برای اکتشاف و بهرهبرداری از منابع طبیعی آن. این طرح دستمایه گمانهزنیها و مطالعات جدی بوده است زیرا شرایط سطحی این سیاره و وجود آب در آن باعث شده تا بتوان آن را قابل زیستترین مکان خارج از کره زمین در منظومه خورشیدی دانست.
کره ماه، به عنوان نخستین مکان برای شهرکسازی برونزمینی انسانها پیشنهاد شده اما ماه دارای اتمسفر نیست در حالی که مریخ با اتمسفر رقیقی که دارد امکان بیشتری برای میزبانی از انسان و دیگر گونههای زیست آلی را فراهم میکند.
دولت استرالیا اعلام کرد بودجه ۶۵ میلیون دلاری برای پیگیری پروژه های فضایی کشورش تزریق خواهد کرد و این بودجه به دو بخش اصلی تقسیم خواهد شد. ۳۲ میلیون دلار برای توسعه ۳ پایگاه فضایی موجود در اطراف کشور سرمایه گذاری خواهد شد و مابقی آن به آژانس فضایی استرالیا برای ارایه خدمات و انجام پروازهای فضایی تحویل داده خواهد شد. آژانس فضایی ۳/۵ میلیون دلار از بودجه اختصاصیاش را صرف ارسال محموله های دانش آموزی به مدار خواهد کرد که برای طرح چالش فضایی دانشجویی کشوری خواهد بود.
اسکات موریسون نخست وزیر دولت استرالیا در گفتگوی روز جمعه خود اظهار داشت این بودجه برای همکاری با ناسا و دیگر شرکای بین المللی برای حضور کشورشان در فضا و فرستادن یک استرالیایی به فضا درنظر گرفته شده است. وی در ادامه افزود: کشور ما با سرمایه گذاری در این بخش و توسعه امکانات خود برای انجام پروژه های پیش رو و تکمیل تجهیزات در جنوب استرالیا و فرستادن استرالیایی ها به فضا میتوانند ادعا کنند که کشوری فضایی است.
او در ادامه درباره اختصاص ۸۰۰ میلیون دلار بودجه دولت فدرال برای ایجاد زیرساخت های انجام پروژه های فضایی از سال ۲۰۱۸ به عنوان بخشی از ماموریت خود برای افزایش توانایی های کشور در انجام پروژه های مختلف و ایجاد ۲۰۰۰۰ شغل جدید تا سال ۲۰۳۰ صحبت کرد.
در ماه نوامبر دولت استرالیا ۴۱ میلیون دلار دیگر به سازمان هایی که در پروژه فعلی تحت عنوان "استرالیا از ماه تا مریخ" فعالیت میکنند اختصاص داد. استیون مارشال نخست وزیر استرالیای جنوبی نیز در سخنان خود تاکید کرد که فرودگاه آدلاید به دلیل نزدیکی به شرکتهای هوا فضایی و منطقه تجاری مرکزی تازه تاسیس، به عنوان مکانی ایده آل برای پارک فضایی استرالیا پیشنهاد شده است.
این مقام مسوول افزود مذاکرات با مسولین فرودگاه به پایان رسیده و پروژه پارک تولیدات فضایی، به خوبی در حال انجام است. در اوایل هفته جاری نیز برن اشمیت معاون دانشگاه ملی استرالیا و برنده جایزه نوبل گفت برای ایجاد زیرساختهای فضایی مستقل، به همکاری بیشتر میان دانشگاه و دولت نیاز داریم و به این منظور لزوم ایجاد تغییراتی در قوانین احساس میشود.
نقش مهم و اساسی دانشگاهها در ترسیم آینده کشور غیرقابل انکار است اما بخش دیگری برای رسیدن به این اهداف ، تربیت نیروی کار متخصص و ماهر در زمینه های مختلف است. اشمیت در نشست عصر دوشنبه خود در رویداد تیم ایرباس مایر هشدار داد باید واقع بینانه عمل کنیم که درغیر اینصورت محکوم به شکست خواهیم بود. بنابراین هرکداممان باید به عنوان بخشی از یک تیم هماهنگ فعالیت کنیم.
ما باید نسل بعدی را با ایجاد همکاری همه جانبه بین دولت و سیستم آموزشی تربیت کنیم همچنین باید یک اکوسیستم مرتبط و هماهنگ در سراسر دولت، دانشگاه و تجارت ایجاد کنیم که در آن افراد بتوانند مشاغل متنوعی داشته باشند و آن را با ایدههای متنوعی که از آن مشاغل دارند ترکیب کرده و پیشرفتهای بومی را ایجاد کنند.